MEXTU 50 mg/2 ml IM/IV/IT enjeksiyon ve infüzyon için çözelti içeren 1 flakon Gebelik

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mextu gebelik kategorisi C'dir. Mextu hamilelik kategorisi, Mextu gebelik kategorisi, Mextu emzirme, Mextu anne sütüne geçer mi, Mextu laktasyon, Mextu hamilelerde kullanımı, Mextu ve bebek, Mextu kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

ReFacto AF ile herhangi bir üreme çalışması yapılmamıştır. ReFacto AF’nin üreme kapasitesini etkilediği veya hamile kadınlara verildiğinde ölümcül bir zararı olduğu bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

ReFacto AF’nin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir {bkz., Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ReFacto AF’nin, gebelik döneminde anneye yararı fetüse olan potansiyel riskten belirgin olarak fazla değilse kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

ReFacto AF’nın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. ReFacto AF’nın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına yada ReFacto AF tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve ReFacto AF tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği / fertilite üzerine araştırma bulunmamaktadır.