METHOTREXATE 50 mg 5 ampül Uyarılar

Atafarm Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Methotrexate uyarılar, Methotrexate zararları, Methotrexate önlemler, Methotrexate riskler, Methotrexate yan etkisi, Methotrexate alerji, Methotrexate alkol, Methotrexate hamileler, Methotrexate emzirme, Methotrexate araç kullanımı, Methotrexate fazla alınırsa bilgilerini içerir.

1. Methotrexate kemik iliğinde belirgin BİLEŞİMİ depresyona, anemiye, Iökopeniye, trombositopeniye ve kanamalara neden olabilir.
2. Methotrexate özellikle yüksek dozlarda arasında tutmak maksadı ile sodyum veya uzun süreli tedavilerde hepatotoksik hidroksit ve gerektiğinde izotonisiteyi olabilmektedir. Karaciğer atrofisi, nekroz, sağlamak amacı ile sodyum klorür ihtiva siroz, yağlı dejenerasyon ve periportal eder. Enjeksiyorı berrak, sarımsı renkli fibroz bi!dirilmiştir. Degişiklikler önceden olup, bulanık olmaz ve partikül içermez. Gastrointestinal ve hemotolojik toksisite ile Koruyucu madde ihtiva etmez ve tek kendini göstermediğinden, hepatik dozluk, lastik tıpalı flakonlarda 2 ml'de fonksiyonların tedaviden önce kontrol 5O mg ve 20 ml'de 500 mg'lık çözeltiler edilrnesi ve tedavi boyunca düzenli olarak bulunur. 10 ml'de 1 gr'lık, sodyum aralarla izlenmesi şarttır.
Klorür içermeyen ve hafif hipertonik olan Karaciğer yetersizliği veya hasarı bir formu da mevcuttur. Bulunması halinde bu konuya özel dikkat gösterilmelidir. Tedavi siiresince
3. Methotrexate ideal bölümlere ve/veya gösterir. Bu enzim DNA sentezi ve konjenital anomalilere neden olmuştur. Bu hücreser replikasyonda folik asitin nedenle hamile kadınlarda kullanılması tetrahidrofolik asite indirgenmesini tedavinin faydalarının risklerine baskın sağlar. Mefhotrexate'in inhibe edici etkisi geleceğine ait kanıt bulunmadığ sürece, sonucunda doku hücre reprodüksiyonu önerilmemektedir. Psoriazisli hamile kadın engellenir. Aktif proliferasyon eğiliminde hastalar Methotrexate kullanmamalıdır.
4. Renai fonksiyon yetersizdir. Genelde hücrelerinde bu etkiye duyarlılık daha kontrendikasyon teşkil eder.
5. Diyare ve ülseratif stomatatit sık Methotrexate aynı zamanda antikor görülen toksik etkiler olup tedaviye ara verilmesini gerektirir. Aksi halde hemoralik enterit veya intestinal perforasyona bağlı ölümler görülebilir.
6. Mathotrexate trofolobiastik neoplazmalar kullanıldığı süre içerisinde gametogenezi etkiler ve fertilitede diğer tedavi şekillerine cevap vermeyen azalmaya neden olur, bu azalmanın ağır rekalsitran psoriazis vakalarının tedavinin kesilmesiyle normale döndüğü tedavisinde endikedir.
Methotrexate tedavisinin uygulandıjı süre içerisinde ve bunu takip kontrendikasyonlara neden 6 ayda konsepsiyon önlenmelidir. Böbrek ve karaciğer fonksiyon Hasta ve eşleri bu konuda bozuklukları önceden bilinen kan bilgilendirilmelidir.
7. Methotrexate'nin bağışıklığı baskılayıcı hipoplazisi, lökopeni, trombositopeni etkisi bulunmaktadır ve aşılara olan veya anemi. immünolojik cevabı azaitabilir. Hastanın immün cevabının önemli ve gerekli olduğu durumlar özellikle göz önüne alınmalıdır. Muhtemel fatal veya ağır toksik reaksiyonların varlığı nedeniyle hasta tedaviyle ilgili aydınlatılmalı ve tedavi boyunca yakın tıbbi takip altında bulunmalıdır. Psoriazis'in Methotrexate ile tedavisinde ölümler rapor edilmiştir. Methotrexate Enjeksiyonluk B.P. 20 mi'de 500 mg koruyucu madde içermez, bu nedenle de çok sayıda. kullanıma uygun değildir.
8.İmmünosupressif tedavi gören hastalarda enfeksiyonlara karşı direnç azalacağından tedavi süresince enfeksiyon riski olan ortamlardan kaçınmaları gerekir.
9. Aşırı toksiktir.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
Methotrexate, genellikle doza bağımlı, yüksek potansiyel toksisitesi nedeniyle yalnızca antimetabolit kemoterapi hususunda deneyimli doktorlar tarafından sürekli kontrol altında tutabilecekleri hastalarında kullanılmalıdır.
Doktorun ilacı değişik şekillerini ve klinik kullanımını bilmesi gereklidir. Tedavi altındaki hastalar yakın gözlemde bulunmalı ve muhtemel toksik etki veya yan etkilerin işaret ve semptomları vakit geçirilmeden tanıtabilmelidir.Sık görülen hematopoietik baskılama nedeniyle hastaya tedavi öncesi ve tedavi süresince periyodik olarak hematolojik tetkikler yapılmalıdır. Bu baskılanma aniden ve görünüşte emniyetli dozlarda ortaya çıkabilir ve kan hücre sayıml