METALYSE 10000 U (50 MG) enjeksiyonluk toz içeren 1 flakon Saklanması

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metalyse saklanması, Metalyse muhafazası, Metalyse soğuk, Metalyse nem, Metalyse karanlık, Metalyse ambalaj, Metalyse çocuklardan saklanması, Metalyse son kullanma tarihi, Metalyse firması, Metalyse kullanma talimatı, Metalyse üretici firma bilgilerini içerir.

5.METALYSE'in saklanması

METALYSE tedavisi, semptomların ortaya çıkmasından sonra mümkün olduğu kadar çabuk başlatılmalıdır.

METALYSE, maksimum doz 10,000 ünite (50 mg tenekteplaz) olmak üzere, vücut ağırlığına göre uygulanmalıdır. Doğru dozun uygulanabilmesi için gerekli olan hacim, aşağıda verilentabloya göre hesaplanabilir.

Gerekli doz, yaklaşık 10 saniye içerisinde, tek intravenöz bolus şeklinde uygulanmalıdır.

Halen var olan bir intravenöz hat, yalnızca %0.9 sodyum klorür içindeki METALYSE çözeltisini uygulamak için kullanılabilir. METALYSE dekstroz çözeltisi ile geçimsizdir.

Enjeksiyon çözeltisine başka hiçbir tıbbi ürün eklenmemelidir.

Yardımcı tedavi

ST yükselmeli miyokard enfarktüsü olan hastaların tedavisine yönelik güncel tedavi kılavuzları doğrultusunda, trombosit inhibitörleri ve antikoagülanlar İle, yardımcı antitrombotik tedaviuygulanmalıdır.

METALYSE ile yürütülen klinik çalışmalarda, antitrombotik yardımcı tedavi olarak fraksiyone olmayan heparin ve enoksaparin kullanılmıştır.

Asetilsalİsilik asit, kontrendike olmadığı sürece, semptomların ortaya çıkışından mümkün olduğu kadar kısa sürede başlatılmalı ve tedavi yaşam boyu sürdürülmelidir.

Kullanım ve isleme talimatları

METALYSE, önceden doldurulmuş enjektörde bulunan enjeksiyonluk suyun tamamı enjeksiyonluk toz içeren flakona eklenerek hazırlanmalıdır.

1. Hastanın ağırlığına göre kullanılacak dozu kontrol ediniz.

2. Flakon başlığının sağlam olup olmadığını kontrol ediniz.

3. Flakonun flip-off başlığını çıkarınız.

4. Enjektörün ucundaki başlığı çıkarınız. Daha sonra, önceden doldurulmuş enjektörü derhalflakon adaptörü üzerine vidalayınız ve flakon adaptörünün sivri çıkıntısını flakon tıpasınınortasına batırınız.

5. Enjektörün pistonunu, köpük oluşmasından kaçınmak amacıyla yavaşça iterek, enjeksiyonluksuyu flakon İçerisine veriniz.

6. Yavaşça döndürerek çözünmesini sağlayınız.

7. Hazırlanmış olan çözelti, renksiz ile soluk sarı arasında, berrak bir çözeltidir. Sadece berrakolan ve partikül içermeyen çözeltiler kullanılmalıdır.

8. Çözeltinin hastaya verilmesinden hemen önce, flakonu halen bağlı durumdaki enjektör İlebirlikte ters çevirerek, enjektörü flakonun altına getiriniz.

9. Hazırlanmış METALYSE çözeltisinden, hastanın ağırlığına göre gerekli miktarda hacmienjektörün İçine aktarınız.

10. Enjektörü flakon adaptöründen ayırınız.

11. METALYSE hastaya, intravenöz olarak, yaklaşık 10 saniye içerisinde verilmelidir.Dekstroz içeren bir İ.v. hat içerisinden uygulanmamalıdır.

12. Kalan kullanılmamış çözelti atılmalıdır.

Çözeltiyi hazırlama işlemi alternatif olarak, kutunun içerisinde verilen iğne kullanılarak da yapılabilir.

METALYSE, dekstroz çözeltileri ile geçimsizdir.

Enjeksiyon çözeltisine ya da infüzyon hattına başka hiçbir tıbbi ürün eklenmemelidir.