METALYSE 10000 U (50 MG) enjeksiyonluk toz içeren 1 flakon Nedir

Boehringer Ingelheim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Metalyse nedir, Metalyse ne için kullanılır, Metalyse ne ilacı, Metalyse neye yarar, Metalyse ne işe yarar, Metalyse neye iyi gelir, Metalyse kullananlar, Metalyse kullanımı, Metalyse uygulama, Metalyse etkileri, Metalyse faydaları bilgilerini içerir.

2.METALYSE nedir ve ne için kullanılır?

• METALYSE 10.000 U Enjeksİyonluk Toz İçeren Flakon (ilaç şişesi), enjeksİyonluk su ile kullanıma hazırlanacak toz şeklinde üretilmektedir.

METALYSE, içeriği aşağıda verilen ambalajlar halinde piyasaya sunulmaktadır.

  • Enjeksİyonluk çözelti tozu ile doldurulmuş 20 mL’lik tip I cam flakon (ilaç şişesi).
  • Enjeksiyon çözeltisinin hazırlanmasında kullanılacak 10 mL enjeksİyonluk su ile önceden doldurulmuş, 10 mL plastik enjektör.
  • Steril flakon adaptörü,
  • Tek kullanımlık steril iğne.
  • *    METALYSE’in etkin maddesi olan tenekteplaz, insan doku tipi plazminojen aktivatörleri adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Rekombinant glikoprotein yapısındadır ve fibrin spesifiktir.

    Bu grup ilaçlar, damar içindeki kan pıhtılarının erimesini (çözülmesini) sağlarlar.

    Kan pıhtıları çeşitli durumlarda küçük çaplı damarları tıkayabilmektedir. Böylece tıkanan damarın beslediği dokular kansız ve oksijensiz kalmakta, ve doku ölümü gerçekleşmektedir.

    Pıhtı tarafından tıkanan damar kalbi besleyen damarlardan biri olduğunda, ortaya kalp krizi (miyokard enfarktüsü) tablosu çıkmaktadır.

    METALYSE bu türlü durumlarda pıhtıyı eriterek (çözerek), kalp kasma yeniden kan giderek beslenmesini sağlamakta ve istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına engel olmaktadır.