MENTONEX 900 mg 30 toz içeren saşe Uyarılar

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex uyarılar, Mentonex zararları, Mentonex önlemler, Mentonex riskler, Mentonex yan etkisi, Mentonex alerji, Mentonex alkol, Mentonex hamileler, Mentonex emzirme, Mentonex araç kullanımı, Mentonex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Asetilsistein uygulamasından sonra bronşiyal sekresyonlarda belirgin bir artış olabilir. Budurumda eğer öksürük refleksi veya öksürük yeterli değilse hava yolunun açık tutulmasınadikkat edilmelidir. Astımlı veya bronkospazm hikayesi olan hastalarda dikkatlikullanılmalıdır.

• Asetilsistein kullanımıyla bağlantılı olarak Stevens-Johnson sendromu ve Lyell’s sendromugibi şiddetli cilt reaksiyonlarının oluşumu nadiren bildirilmiştir. Eğer kütanöz ya damukozal değişiklikler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden bunun asetilsistein ile ilgisiaraştırılmalı ve gerektiğinde MENTONEX kullanımı sonlandırılmalıdır.

• Seyrek olarak gastrointestinal sistemde irritasyona yol açabilir (Bkz. Bölüm 4.8). Bunedenle ülserli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

• Kusmaya yol açabileceğinden ya da parasetamolün aşırı dozda alınmasına bağlı gelişenkusmayı şiddetlendirebileceğinden, gastrointestinal sistem kanama riski olanlarda (peptikülser ya da özofagus varisi olan hastalarda) tedavi uygulayıp uygulamamaya,oluşturabileceği kanama riski ile parasetamole bağlı hepatotoksisite riski karşılaştırılarakkarar verilmelidir.

• Ağır karaciğer yetmezliği ve sirozu olan hastalarda (Child-Pugh Klas C) asetilsisteineliminasyonu yavaşlayarak kan konsantrasyonu yükselebilir ve yan etkileri artabilir.

• MENTONEX daha fazla nitrojenli maddenin sağlanmasından kaçınmak amacıyla böbrekve karaciğer yetmezliği olanlarda dikkatli uygulanmalıdır.

• Kronik karbamazepin tedavisi gören epileptik hastalarda asetilsistein tonik-klonikkonvülsiyonlara neden olabilir.

Aspartam (E 951) uyarısı:

MENTONEX 900 mg toz içeren saşe aspartam içerdiğinden dolayı fenilalanin için bir kaynak

içermektedir. Fenilketonürisi olan insanlar için zararlı olabilir.

Sorbitol (E 420) uyarısı:

MENTONEX 900 mg toz içeren saşe sorbitol içerdiğinden dolayı nadir kalıtımsal früktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MENTONEX’in araç ve makine kullanıma yeteneği üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.