MENTONEX 900 mg 30 toz içeren saşe Gebelik

Neutec Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mentonex gebelik kategorisi B'dir. Mentonex hamilelik kategorisi, Mentonex gebelik kategorisi, Mentonex emzirme, Mentonex anne sütüne geçer mi, Mentonex laktasyon, Mentonex hamilelerde kullanımı, Mentonex ve bebek, Mentonex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

MENTONEX’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar veya doğum kontrolü (kontrasepsiyon) üzerinde etkisi olduğunu gösteren çalışma bulunmamaktadır. Hayvanlar üzerindeyapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunmadığını göstermiştir (Bkz. Bölüm 5.3).Asetilsisteinin kullanımı sırasında hamile kalan kadınlarla ilgili veri bulunmamaktadır.Asetilsisteinin doğum kontrol hapları ile etkileşimi bildirilmemiştir.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili doğrudan ya da dolaylı olarak zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir(Bkz. bolüm 5.3.). Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Asetilsisteinin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Bu nedenle hasta için beklenen yararlar bebeğe gelebilecek risklerden daha fazla olmadıkça MENTONEX laktasyondakullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite

Özel bir etkisi bulunmamaktadır.