MEKINIST 2 mg film kaplı tablet (30 tablet) Etkileşimi

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mekinist etkileşimi, Mekinist etken madde, Mekinist yardımcı maddeler, Mekinist alkol, Mekinist etkileşim, Mekinist kullananlar, Mekinist dozu, Mekinist kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer tıbbi ürünlerin trametinib üzerindeki etkileri:

Trametinib, ağırlıklı olarak hidrolitik enzimler (örn. karboksil-esterazlar) aracılı deasetilasyon yoluyla metabolize olduğundan, farmakokinetiğinin metabolik etkileşimler yoluyla diğerajanlardan etkilenmesi olası değildir (bkz. bölüm 5.2). Bu hidrolitik enzimler aracılığıyla ilaç-ilaç etkileşimleri ekarte edilememektedir ve trametinibe maruziyeti etkileyebilir.

Trametinib, dışa akış taşıyıcısı P-gp’nin in vitro substratıdır. Hepatik P-gp’nin güçlü inhibisyonunun daha yüksek trametinib düzeylerine yola açabileceği olasılığıdışlanamadığından, trametinib, P-gp’nin güçlü inhibitörleri olan tıbbi ürünler (e.g. verapamil,siklosporin, ritonavir, kinidin, itrakonazol) ile bir arada uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

Trametinib ’in diğer tıbbi ürünler üzerindeki etkileri:

İn vitro ve in vivo veriler temelinde, trametinibin CYP enzimleri veya taşıyıcıları ile etkileşim aracılığıyla diğer tıbbi ürünlerin farmakokinetiğini anlamlı olarak etkilemesi olası değildir(bkz. bölüm 5.2). Trametinib bağırsakta BCRP substratlarının geçici inhibisyonu (örn.pitavastatin) ile sonuçlanabilir ki bu durum bu ajanların ve trametinib dozlarının aşamalıolarak uygulanması (2 saatlik arayla) ile azaltılabilir.

Dabrafenib ile kombinasyon:

Trametinib, dabrafenib ile kombinasyon halinde kullanıldığında, etkileşimler için dabrafenib KÜB’ü bölüm 4.4 ve 4.5’e başvurunuz.

Yiyeceklerin trametinib üzerindeki etkisi:

Hastalar trametinib’i, yiyeceklerin trametinib emilimi üzerindeki etkisinden dolayı yemeklerden en az bir saat önce ya da iki saat sonra dabrafenib ile kombinasyon halindealmalıdır (bkz. Bölüm 4.2 ve 5.2).