MAXICAINE FORT(40 mg/ml 0.01 mg/ml) 2 ml 20 adet enjeksiyonluk solüsyon içeren ampül Gebelik

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxicaine gebelik kategorisi C'dir. Maxicaine hamilelik kategorisi, Maxicaine gebelik kategorisi, Maxicaine emzirme, Maxicaine anne sütüne geçer mi, Maxicaine laktasyon, Maxicaine hamilelerde kullanımı, Maxicaine ve bebek, Maxicaine kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Gerekli olmadıkça gebelik potansiyeli olan kadınlarda kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Artikainin doğum sırasında kullanımı dışında gebe kadınlarda kullanımı ile ilgili sınırlı veri bulunmaktadır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, artikainin gebelik, embriyonal/fötalgelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerinde doğrudan veya dolaylı olumsuz biretkisi gösterilmemiştir.

Epinefrin ve artikain plasenta bariyerinden geçer. Gebe kadının tedavisi sırasında yanlışlıkla intravenöz olarak uygulanması halinde, epinefrin üterin perfüzyonu azaltabilir.

Gebelik sırasında artikain ancak dikkatli bir risk/yarar değerlendirmesi yapıldıktan sonra kullanılmalıdır. Gebelik sırasında kullanım endikasyonu doğarsa, MAXİCAİNE FORTyerine, daha düşük epinefrin içeriğine sahip olan MAXİCAiNE’in uygulanması tercihedilmelidir.

Laktasyon dönemi

Anne sütüne klinik öneme sahip miktarda artikain geçmediğinden emzirmenin kesilmesine gerek yoktur.

Üreme yeteneği /Fertilite

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, epinefrinin önerilen maksimum dozun üzerindeki dozlarda üreme toksisitesinin olduğunu göstermiştir (Bkz. Bölüm 5.5). Sıçanlarda yapılan birfertilite ve erken embriyonik gelişim çalışmasında, parental toksisiteye neden olan dozlardaerkek veya dişilerin üreme yeteneği üzerinde advers etkisi gösterilmemiştir.