MAXICAINE FORT(40 mg/ml 0.01 mg/ml) 2 ml 20 adet enjeksiyonluk solüsyon içeren ampül Etkileşimi

Vem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maxicaine etkileşimi, Maxicaine etken madde, Maxicaine yardımcı maddeler, Maxicaine alkol, Maxicaine etkileşim, Maxicaine kullananlar, Maxicaine dozu, Maxicaine kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Epinefrin gibi sempatomimetrik tipteki vazokonstriktör maddelerin kan basıncım yükseltici etkileri, trisiklik antidepresanlar veya MAO inhibitörleri tarafından kuvvetlendirilebilir. Butürden müşahedeler vazokonstriktör olarak uygulanan 1:25.000 norepinefrin ve 1:80.000epinefrin için tarif edilmiştir. Epinefrin konsantrasyonu MAXİCAİNE FORT’da 1:200.000olduğu için diğerlerine göre çok daha düşüktür. Buna rağmen bir etki ihtimali hatırdatutulmalıdır.

Bu tıbbi ürün epinefrin içerdiğinden, ciddi bradikardi ve hipertansiyon krizlerini başlatma riskinden dolayı MAXİCAİNE FORT kardiyoselektif olmayan beta-blokerleri örn. propanololkullanan hastalara uygulanmamalıdır (Bkz. Bölüm 4.2).

Adrenalin pankreastan insülin salınımını inhibe edebilir ve bu yolla oral antidiyabetiklerin etkisini azaltabilir.

Antikoagülanlarla tedavi olanlarda (heparin, assetilsalisilik asit) kanama riski artacağından, uygulama dikkatli yapılmalıdır.

Halotan gibi bazı inhalasyon anestezikleri, katekolaminlere miyokardiyal duyarlılığı artırabilir ve buna bağlı olarak, epinefrin içerdiğinden dolayı MAXİCAİNE FORT uygulamasınıtakiben ventriküler aritmiler başlayabilir (Bkz. Bölüm 4.4). Fenotiyazinlerle etkileşebilir.