MAPROTIL 75 mg 14 tablet Uyarılar

Terra Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maprotil uyarılar, Maprotil zararları, Maprotil önlemler, Maprotil riskler, Maprotil yan etkisi, Maprotil alerji, Maprotil alkol, Maprotil hamileler, Maprotil emzirme, Maprotil araç kullanımı, Maprotil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

- Hamilelerde güvenli kullanımı tespit edilmemiştir.
- Anne sütüne geçer.
- 18 yaşın altında kullanılmasının etkinlik ve güvenirliği tespit edilmemiştir.
- Yaşlılarda antimuskarinik, sedatif ve hipotansif etkilerin ortaya çıkma ihtimali daha fazladır. Yaşlı hastalarda daha düşük dozlarda tavsiye edilir. Dikkatle gözetim altında uygulanmalıdır.
- Hipertroid, diabet glokom, karaciğer fonksiyon bozukluğu, kardiyavasküler bozukluklar, astım allkolizm, idrar zorluğu, gastrointestinal bozukluklar, astım alkolizm, idrar zorluğu, gastrointestinal bozukluklar, şizofreni kan bozuklukları ve prostat büyümesi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.
- Ameliyatlardan mümkün olan en uzun süre önce Maprotil tedavisi bırakılmalıdır.
- Konvülsif eşiği düşürdüğü göz önüne alınarak konvülsif bozukluğu olan hastalarda çok dikkatli olunmalıdır.
- Uzun süreli tedavilerde düzenli olarak kan sayımı yapılmalı, patolojik nötrofil depresyonuna rastlandığı taktirde tedavi durdurulmalıdır.
- Tedavi süresince kardiyak hepatik fonksiyon testleri ve kan basıncı tespitleri yapılmalıdır.
- Maprotil ile birlikte monoamin oksidaz (MAO) İnhibitörü olan ilaçlar kullanılmaz. MAO inhibitörleri ile maprotil kullanılması arasıonda en az 14 günlük bir sürenin geçmesi beklenmelidir. - Doktor tavsiye etmedikçe Maprotil tedavisi sırasında diğer ilaçları almayınız. Araç ve makine kullananlarda ve dikkat gerektiren bir işle uğraşan kişilerde ilacın etkilerinden dolayı dikkatli olunmalıdır.