MAPROTIL 75 mg 14 tablet Dozu

Terra Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Maprotil dozu, Maprotil dozaj, Maprotil doz aşımı, Maprotil uygulama, Maprotil kullanım şekli, Maprotil kullanımı, Maprotil kullanım süresi, Maprotil açmı tokmu, Maprotil nedir, Maprotil ne için kullanılır, Maprotil nasıl kullanılır, Maprotil faydaları, Maprotil etkileri, Maprotil günde kaç kez, Maprotil sabah mı akşam mı, Maprotil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Hafif ve orta derecedeki depresyonlarda ayakta tedavi : Başlangıçta günde 75 mg dozda alınabilir. Yine de bazı hastalarda, özellikle yaşlılarda, 25 mg'lık doz ile tedaviye başlanıp derece derece dozu arttırmak daha uygundur. Başlangıç dozu ile tedavi 2 hafta boyunca sürdürülmelidir. Daha sonra bu doz tolore edilebiliyorsa ve gerekli görülürse dozun derece derece arttırılması gerekli olabilir. Hastaların çoğunda günde maksimum 150 mg lık doz istenen sonucu verir.
Ciddi depresyonlarda hastane tedavisi:Başlangıçta 75 mg günde 1-3 defa verilir. bu doz tolere edilebiliyorsa ve gerekli görülürse yavaş yavaş doz arttırımı yapılabilir. Hastaların çoğunun günde 150 mg'a cevap vermesine rağmen bazı vakalarda doz, günde 225'mg akadar çıkartılabilir. 225 mg'lıkgünlük doz aşılmamalıdır.
Yaşlılarda:Daha düşük dozlar tavsiye edilir. tedaviye 25 mg. ile başlanabilir.
Gerektiğinde 75 mg günde 1 defada veya 3 defada 1 er tablet olarak verilir.
İdame Tedavisi:Uzun süreli tedavide doz yavaş yavaş azaltılarak etkili olan en düşük seviyede tutulur.
Günlük etkin doz vücut ağırlığının kilogramı başına 3 mg'dır. Günlük doz yatmadan önce 1 defada alınabilir. Tedavi sonucuna bağlı olarak doz günde 75 mg veya 50 mg'a indirilebilir.