MANUPRIN 0.5 gr 56 saşe Etkileşimi

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Manuprin etkileşimi, Manuprin etken madde, Manuprin yardımcı maddeler, Manuprin alkol, Manuprin etkileşim, Manuprin kullananlar, Manuprin dozu, Manuprin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Metenamin, kristalüri oluşma olasılığı nedeniyle sülfonamidlerle ya da potasyum sitrat gibi alkalileştirici ajanlarla birlikte uygulanmamalıdır. Metenaminin beklenen etkisikaybolacağından asetazolamid ile birlikte kullanmaktan kaçınılmalıdır.

Laboratuvar testleri ile etkileşim:

- Asit idrarda açığa çıkan formaldehit, hatalı yüksek sonuçlara neden olarak, idrarkatekolaminlerinin ve vanilmandelik asidin (VMA) florometrik yollardan tespitedilmesini önler.

- Formaldehit asit hidroliz tekniği kullanıldığında estriol ile reaksiyona girerek idrardakiestriol seviyesini hatalı olarak düşük gösterir (Enzimatik hidroliz metodu ile çalıştığındaböyle bir risk yoktur).

- Formaldehit, Porter-Silber metodu kullanıldığında 17-hidroksi kortikostereoid seviyesinihatalı olarak yüksek, nitrozonaftol metodu kullanıldığında renk gelişimini önleyerek, 5-hidroksiindolasetikasit (5HIAA) seviyesini de hatalı olarak düşük gösterir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.