MANUPRIN 0.5 gr 56 saşe Uyarılar

Recordati Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Manuprin uyarılar, Manuprin zararları, Manuprin önlemler, Manuprin riskler, Manuprin yan etkisi, Manuprin alerji, Manuprin alkol, Manuprin hamileler, Manuprin emzirme, Manuprin araç kullanımı, Manuprin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ağır vakalarda ARDS (Acute Respiratory Distress Syndrome: Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu), methemoglobinemi, hipotansiyon, koagülopati, pankreatit gelişebilir.Gastrointestinal yangıları takiben striktür ve mide obstrüksiyonu gecikmiş komplikasyonlarolarak ortaya çıkabilir.

Kronik veya subakut alınımda, kronik manganes maruziyetinde gözlemlenen etkilere benzer nörolojik etkiler (Örneğin; tremor, parkinsonizm) ortaya çıkabilir.

Önemli maruziyeti bulunan hastalarda karaciğer ve böbrek fonsiyon testleri izlenmelidir. Ciddi toksisitesi bulunan hastalarda INR veya PT, PTT, CBC ve pleatat sayımı izlenmelidir.

Solunumla ilgili semptomları bulunan hastalarda pulse oksimetre veya arteriyel kan gazları ve göğüs röntgenleri izlenmelidir.

MANUPRİN her bir saşede 747,00 mg sakkaroz ihtiva eder. Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukraz-izomaltaz yetmezliği problemi olanhastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

MANUPRİN her bir saşede 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez” olarak kabul edilebilir.

MANUPRİN tartrazin ihtiva eder. Tartrazin alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yoktur.