MANTAZOL krem 15 G TUP Uyarılar

Pharmactive Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mantazol uyarılar, Mantazol zararları, Mantazol önlemler, Mantazol riskler, Mantazol yan etkisi, Mantazol alerji, Mantazol alkol, Mantazol hamileler, Mantazol emzirme, Mantazol araç kullanımı, Mantazol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bakterilerle enfekte olmuş cilt hastalıklannda kullanılırken dikkat edilmelidir; aynca spesifik ek bir tedavi gerekebilir.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle kapalı pansuman koşullarında, uzun süreli veya geniş bir alana yoğun olarak uygulanmalan yan etki riskini belirgin bir şekilde artmr.

Yüze, kasık bölgesine veya koltuk altlarına uygulanması ve çocuklarda kullanımı sırasında yan etkilerinin artma riski nedeniyle dikkatli olunmalıdır. Aynca, çocuklarda sistemik absorbsiyondaki artış göz önünde bulundurulmalıdır.

Yüze uygulamalarda, MANTAZOL’ün göze kaçmamasına dikkat edilmelidir.

Sistemik kortikosteroidlerde olduğu gibi, lokal kortikosteroidlerin kullanılması ile de (öm. uzun süre yüksek doz veya geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriye uygulanmalan sonucu) glokom gelişebilir.

İnterdigital bölge enfeksiyonunda, MANTAZOL uygulanan bir gazlı bezin el ya da ayak parmakları arasına yerleştirilmesi tavsiye edilir.

Tekrarlayan enfeksiyonları engellemek için, kişisel giyecekler (el ve yüz bezleri, havlular, iç çamaşırlan v.b. pamuklu ürünler tercih edilmelidir) her gün değiştirilmeli ve kaynatılmalıdır.

Düzenli hijyenik önlemler, MANTAZOL ile tedavinin başarısı için esastır. Ayaktaki mantarlarda, ayaklar yıkandıktan sonra parmak aralan iyice kumlanmak, çoraplar her gün değiştirilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MANTAZOL'ün araç veya makine kullanma becerisini etkilediğini gösteren hiçbir veri yoktur.