MANNITOL %20 PVC 100 ml (setsiz) Yan Etkileri

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mannitol yan etkileri, Mannitol etkileri, Mannitol zararları, Mannitol belirtileri, Mannitol uyarılar, Mannitol önlemler, Mannitol kilo aldırırmı, Mannitol zayıflatırmı, Mannitol zehirlenmesi, Mannitol cinsellik, Mannitol sorunlar, Mannitol uykusuzluk, Mannitol bağımlılık, Mannitol bırakma bilgilerini içerir.

Hiponatremi en büyük problemdir.
Büyük miktarların hızla verilmesi çok sakıncalıdır ve ekstraselüler alana intraselüler sıvının geçmesi sonucu selüler dehidratasyon ve intravasküler alanın genişlemesi dolayısıyla konjestif kalp yetmezliği ve akciğer ödemi gelişebilir. İntraselüler alanda ekstraselüler alana potasyumun hareketi sonucu hiperkaleni oluşabilir. daha seyrek olarakta mannitolün yoğun infüzyonu ile reversibl akut oligürik böbrek yetmezliği gelişebilir.
Mannitol, serebral kan akımını arttırdığından, sinir sistemi ameliyatı geçirmiş hastalarda postoperatif kanama riski oluşabilir. Hipo ya da hipertansiyon, taşikardi ortaya çıkabilir. Ağız kuruluğu, susama hissi, baş ağrısı, idrar çıkışında artma, bulantı, kusma, bulanık görme, sersemlik hali, citte kızarıklık gibi yan etkiler ortaya çıkabilir.
Göğüs ağrısı, taşikardi, üşüme, ateş, idrar retansiyonu, elektrolit dengesinin bozulması, akciğer konjestiyonu , bacakların alt tarafında ve ayaklarda şişme, tıbbi açıdan dikkat gerektiren yan etkilerdir.