MANNITOL %20 PVC 100 ml (setsiz) Uyarılar

Eczacıbaşı-Baxter Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Mannitol uyarılar, Mannitol zararları, Mannitol önlemler, Mannitol riskler, Mannitol yan etkisi, Mannitol alerji, Mannitol alkol, Mannitol hamileler, Mannitol emzirme, Mannitol araç kullanımı, Mannitol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Mannitol solüsyonunun verilişi sırasında; böbrek foksiyonu, idrar çıkışı, sıvı dengesi, serum ve potasyum düzeyleri, santral venöz basınç izlenmelidir.
Mannitol, sıvı ve eloktronik tedavisi için uygun değildir. Bu gibi durumlarda homeostaz, sıvı ve eloktrolit tedavisi ile sağlanmalıdır.
Eloktrolit içermeyen mannitol solüsyonları kan ile birlikte verilmemelidir. Mannitolün damar dışına kaçmasından sakınılmalıdır. Aksi taktirde lokal ödem ve cilt nekrozları oluşabilir. Eğer kan ile birlikte uygulanacaksa, psödoaglütinasyondan sakınmak için mannitol solüsyonunun her bir litresine en az 20 mEq sodyum klorür ilave edilmelidir.
Hamilelerde kullanımı: Potansiyel yararları, meydana gelebilecek zararlardan daha fazla değilse, hamile kadınlarda kullanılmamalıdır.
Emzirme döneminde kullanımı: Emziren annelerde dikkatle kullanılmalıdır. Çocuklarda kullanımı: 12 yaşın altındaki hastalarda dozajı bilinmemektedir. Uygulama sırasında istenmeyen bir etki görüldüğünde, infüzyon hemen kesilmeli, hastanın durumu değerlendirilmeli ve gerekli ise uygun tedavi edici önlemler alınmalıdır. Eğer gerekirse geriye kalan solüsyon kontrol için saklanmalıdır.
Uygulamadan önce her şişe gözden geöirilmelidir. Şişe ters çevrilerk çökme, kirlilik ve şişede çatlaklık, vakum kontrolü yapılmalı, partikül görülen çözeltiler kullanılmamalıdır.
Solüsyon bir defada kullanılmalıdır. Bir uygulamada artan çözelti tekrar kullanılmamalıdır.
Hastada uygulamaya bağlanabilecek ateş veya titreme belirtileri görülürse uygulamaya son verilmelidir.
Donmaya ve aşırı sıcaklara korunmalıdır.