MAGCAR FORTE süspansiyon 100 ml Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Magcar Forte etkileşimi, Magcar Forte etken madde, Magcar Forte yardımcı maddeler, Magcar Forte alkol, Magcar Forte etkileşim, Magcar Forte kullananlar, Magcar Forte dozu, Magcar Forte kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Antasidlerin mide pH’ sında oluşturduğu değişiklikler aynı anda kullanılan ilaçların emilim hızını veya derecesini değiştirebilir.

• Kalsiyum ve magnezyum içeren antiasitler, antibiyotikler (örneğin; tetrasiklinler, kinolonlar) ve kardiyak glikozitler (örneğin; digoksin, levotiroksin ve eltrombopag) gibi bazı maddelerle kompleks oluşturabilir ve emilimleri azalabilir. Eşzamanlı tedavilerde bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

• Kalsiyum tuzları florürlerin ve demir içeren ürünlerin absorpsiyonunu düşürebilir. Kalsiyum tuzları ile magnezyum tuzları fosfatların absorbsiyonunu aksatabilir.

• Tiyazid diüretikleri, kalsiyumun üriner atılımını azaltır. Hiperkalsemi riskinin artmasından dolayı, tiyazid diüretiklerinin eşzamanlı kullanımı esnasında serum kalsiyum düzeyi düzenli olarak izlenmelidir.