MAGCAR FORTE süspansiyon 100 ml Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Magcar Forte uyarılar, Magcar Forte zararları, Magcar Forte önlemler, Magcar Forte riskler, Magcar Forte yan etkisi, Magcar Forte alerji, Magcar Forte alkol, Magcar Forte hamileler, Magcar Forte emzirme, Magcar Forte araç kullanımı, Magcar Forte fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır. Önerilen doz aşılmamalıdır. Semptomlar devam ederse ya da kısmen ortadan kalkarsa tekrar tıbbi danışmanlık alınmalıdır.

Genel olarak böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Böbrek işlevlerinde bozulma olan hastalar MAGCAR FORTE kullandıklarında, plazma fosfat, magnezyum ve kalsiyum düzeyi düzenli olarak izlenmelidir. MAGCAR FORTE hiperkalsiüri vakalarında kullanılmamalıdır.

Yüksek dozlarda uzun süreli kullanım özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda hiperkalsemi, hipermagnezemi ve süt-alkali sendromu gibi istenmeyen etkilere yol açabilir. Bu ürünler çok miktarda süt ve şarküteri ürünüyle birlikte alınmamalıdır. Bu ürünlerin uzun süre kullanım, renal kalkül oluşumu riskini artırmaktadır.

Kalsiyum içeren antasidler konstipasyon, hemoroid ve sarkoidozisi olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Bu tıbbi ürün her dozunda (2 ölçek) 10 mg sodyum sakarin ve 2 mg propil paraben sodyum içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

MAGCAR FORTE, propil paraben sodyum içermektedir. Alerjik reaksiyonlara (gecikmiş) sebebiyet verebilir.

MAGCAR FORTE tatlandırıcı olarak sakarin içerir ve diyabetıklerde kullanılabilir.

MAGCAR FORTE sorbitol içermektedir. Nadir olarak görülen kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

MAGCAR FORTE kullanımının araç ve makine kullanımı üzerine herhangi bir etki göstermesi beklenmemektedir.