LUMINAL 10 tablet Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Luminal uyarılar, Luminal zararları, Luminal önlemler, Luminal riskler, Luminal yan etkisi, Luminal alerji, Luminal alkol, Luminal hamileler, Luminal emzirme, Luminal araç kullanımı, Luminal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

LUMINAL, barbitürat içeren diğer preparatlar gibi alışkanlık yapabilir. Uzun süreli fenobarbital uygulamasından sonra, hem psikolojik, hem de fiziksel tolerans ve bağımlılıkortaya çıkabilir.

Karaciğer ve/veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda dozun azaltılması önerilmektedir.

Solunum depresyonu riski, birlikte benzodiazepin kullanımıyla artar. Fenobarbitalin solunum üzerindeki depresan etkisi dikkate alınmalıdır. Bilinç bozuklukları olan hastalarda özel dikkatgereklidir.

Bu ilacın kullanımı, madde kullanımı ya da bağımlılığı, karaciğer komasına yönelik uyarıcı bulgular, akut ya da kronik ağrı, dispne veya obstrüksiyon gösteren solunum hastalıklanaçılanndan da değerlendirilmelidir. Ürüne bağımlı olan bir kişide tedavinin uzun sürelikullanımı takiben aniden bırakılması deliririm, konvülsiyonlar ve olası ölüm gibi geri çekilmesemptomlarına neden olabilir.

Tıbbi ürünü uzun süredir aşırı dozlarda kullandığı bilinen hastalarda ilaç aşamalı olarak geri çekilmelidir.

Alkol ya da diğer merkezi sinir sistemi depresanlarının eş-zamanlı kullanımından kaçınılmalıdır.

Baş dönmesi, sersemlik ya da uyuşukluk ortaya çıkarsa dikkatli olunmalıdır.

İlaca bağımlılık gelişmiş bir hastada, uzun süreli kullanımdan sonra tedavinin aniden kesilmesi, delirium, konvülsiyonlar ve olası bir ölüm de içinde olmak üzere, çekilmesemptomlannın ortaya çıkmasına yol açabilir.

Bu ilaç, uzun süredir aşın doz aldığı bilinen hastalarda kademeli olarak sonlandırılmalıdır.

Bu ilaçla tedavi edilen hastalarda intihar düşüncesi ve davranışı bildirilmiştir. Bu nedenle hastalar intihar düşüncesi ve davranışı açısından yakından izlenmelidir. İntihar düşüncesi vedavranışı ortaya çıktığında, hasta ve hasta yakınının tıbbi destek alması önerilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasy on:

Çocuklar barbitüratlara paradoksal eksitasyon şeklinde reaksiyon verebilirler.

Geriyatrik popülasy on:

Bu hastalar normal barbitürat dozlanna eksitasyon, konfüzyon ya da mental depresyon şeklinde yanıt verebilirler; barbitüratlar tarafından tetiklenen hipotermi riski artabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Fenobarbital tedavisi sırasında araç ya da makine kullanılması önerilmemektedir. Reaksiyon kapasitesi (öm. araç sürme yetisi) kısıtlanabilir ve alkolün etkileri kuvvetlenebilir.