LUCENTIS 10 mg/ml enjeksiyonluk çözelti Uyarılar

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lucentis uyarılar, Lucentis zararları, Lucentis önlemler, Lucentis riskler, Lucentis yan etkisi, Lucentis alerji, Lucentis alkol, Lucentis hamileler, Lucentis emzirme, Lucentis araç kullanımı, Lucentis fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

LUCENTIS uygulanırken her zaman uygun steril enjeksiyon teknikleri kullanılmalıdır. Ayrıca, bir enfeksiyon oluştuğunda erken tedaviye olanak sağlamak için hastalar enjeksiyonu takip eden hafta sırasında izlenmelidir. Hastalara endoftalmi ya da yukarıda sözü edilen vakaları çağrıştıracak herhangi bir semptomu gecikmeden bildirmeleri öğütlenmelidir.

’e bakınız). Bu nedenle, hem göz içi basıncı hem de optik sinir başı perfüzyonu izlenmeli ve uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Her iki göze aynı anda uygulanan LUCENTIS tedavisinin güvenlilik ve etkinliliği çalışılmamıştır.

VEGF (vasküler endotelyal büyüme faktörü) inhibitörlerinin intravitreal kullanımını takiben arteriyel tromboembolik olayların ortaya çıkması açısından potansiyel risk söz konusudur. Faz 3 çalışmalarda, arteriyel tromboembolik olayların genel sıklığı ranibizumab ile kontrol arasında benzer bulunmuştur. Ranibizumab 0.5 mg ile tedavi edilen hastalarda inme oranları ranibizumab 0.3 mg ya da kontrol ile tedavi edilen hastalara kıyasla sayısal olarak daha yüksek olmuş; ancak farklar istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır. İnme oranlarındaki farklılık geçici iskemik atak veya inme öyküsü dahil olmak üzere inme için bilinen risk faktörleri olan hastalarda daha yüksek olabilir. Bu yüzden bu hastaların Lucentis tedavisine uygunluğu ve faydanın potansiyel riske göre ağır basıp basmadığı doktorları tarafından dikkatle değerlendirilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

’e bakınız). Bu belirtileri yaşayan hastalar bu geçici görme bozuklukları geçene kadar araç ya da makine kullanmamalıdır.

Toplam 1315 hasta 24 ay Lucentis kullanacak şekilde ve 440 hasta önerilen 0.5 mg dozla tedavi edilerek üç faz III çalışmada güvenlilik popülasyonunu oluşturmuştur.