LUCENTIS 10 mg/ml enjeksiyonluk çözelti Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lucentis nedir, Lucentis ne için kullanılır, Lucentis ne ilacı, Lucentis neye yarar, Lucentis ne işe yarar, Lucentis neye iyi gelir, Lucentis kullananlar, Lucentis kullanımı, Lucentis uygulama, Lucentis etkileri, Lucentis faydaları bilgilerini içerir.

2.LUCENTIS nedir ve ne için kullanılır?

LUCENTIS, bir antikorun bölümlerinden biri olan ranibizumab etkin maddesini içermektedir. Antikorlar vücuttaki diğer özgün proteinleri belirli bir biçimde tanıyan ve bu proteinlere bağlanan proteinlerdir. Ranibizumab, göz içi ağ tabakasında (retina; gözün ışığa duyarlı olan arka kısmı) bulunan insan vasküler endotelyal büyüme faktörü A (VEGF-A) olarak adlandırılan bir proteine seçici olarak bağlanmaktadır. Ranibizumab, gözde yaşa bağlı sarı nokta (makula) dejenerasyonunun (YBMD) ilerlemesine ve diyabet (diyabetik maküler ödem, DME) ya da retinal damar tıkanıklığının (RVO) neden olduğu maküler ödem (şişme) gelişimine katkıda bulunan anormal süreçler olan gözdeki yeni kan damarı gelişimini ve sızıntısını

engellemektedir. LUCENTIS,

• anormal kan damarı oluşumunun ve gelişiminin neden olduğu retina hasarının tedavisi için kullanılmaktadır. Bu durum, yaşla ilişkili makula dejenerasyonu (YBMD) gibi hastalıklarda gözlenmektedir.

• diyabetik hastalarda(şeker hastalarında) retinada bulunan kan damarlarındaki anormal sızıntıların neden olduğu diyabetik maküler ödem diye adlandırılan hastalığın tedavisinde,

• Retinada maküler ödem ve kanamaya neden olan retina damarlarının tıkanması (RVO) olarak adlandırılan hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır.

LUCENTIS, şeffaf, renksiz bir cam flakonda sunulan bir enjeksiyonluk çözeltidir. Flakon 0.23 ml berrak, renksiz ile soluk sarı arasında bir sulu çözelti içermektedir.

LUCENTIS, ranibizumab içeren bir cam flakon, flakon içeriğinin çekilmesi için bir filtreli iğne, bir enjeksiyon iğnesi ve göz içine enjeksiyon için bir şırınga içeren ambalajlar halinde sunulmaktadır.

LUCENTIS, bir göz hastalıkları uzmanı tarafından lokal anestezi altında enjeksiyon şeklinde gözünüze verilmektedir.