LOTRIMIN sprey %2 150 gr Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lotrimin gebelik kategorisi B'dir. Lotrimin hamilelik kategorisi, Lotrimin gebelik kategorisi, Lotrimin emzirme, Lotrimin anne sütüne geçer mi, Lotrimin laktasyon, Lotrimin hamilelerde kullanımı, Lotrimin ve bebek, Lotrimin kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

LOTRIMIN topikal olarak uygulanan ve anlamlı bir sistemik emilimi bulunmayan bir preparattır. Uygulama sırasında çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmasını gerektiren herhangi bir içeriği bulunmamaktadır. LOTRIMIN®’in doğum kontrol yöntemleri üzerine bilinen herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

LOTRIMIN için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapdan çalışmalar, oral yolla yüksek dozlar hariç gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. kısım 5.3). Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Mikonazol nitrat’ın insan sütüyle atılıp aülmadığı bilinmemektedir. Mikonazol nitrat’ın süt ile atılımı hayvanlar üzerinde araştırılmamıştır. Emzirmenin durdurulup

durdurulmayacağına ya da LOTRIMIN tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına

®

ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve LOTRIMIN tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite