LOCOID %0.1 30 gr lipo krem Uyarılar

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locoid uyarılar, Locoid zararları, Locoid önlemler, Locoid riskler, Locoid yan etkisi, Locoid alerji, Locoid alkol, Locoid hamileler, Locoid emzirme, Locoid araç kullanımı, Locoid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

• Sonradan oluşabilecek subkapsüler katarakt veya glaucoma simplex riskiyle konjunktivayı kontamine etme olasılığından dolayı gözkapaklarına uygulamayınız.

• Yüz ve saçlı deri ile genital bölgenin derisi kortikosteroidlere özellikle duyarlıdır. Bu nedenle, prensip olarak bu bölgeleri etkileyen hastalıkları tedavi etmek için yalnızca zayıf kortikosteroidler kullanılmalıdır.

• Kortikosteroidler geniş yüzeylere, özellikle de (plastik) kapatmanın altına ya da deri kıvrımlarına uygulandığında, büyük ölçüde artan emilimin adrenokortikal fonksiyonun baskılanmasına yol açma olasılığı dikkate alınmalıdır.

• Çocuklarda kullanımı: Adrenal korteksin baskılanması çocuklarda oldukça hızla meydana gelebilir (Aynı zamanda
"Pediyatrik popülasyon"
bölümüne bakınız). Büyüme hormonu salgısı da inhibe edilebilir. Bu nedenle, uzun dönemli tedavi gerekiyorsa boy ve kilonun

düzenli olarak kontrol edilmesi ve plazma kortizol düzeylerinin belirlenmesi tavsiye

®

edilmektedir. Haftada 30-60 g LOCOİD Merhem ya da hidrokortizon %1 merhem ile dört hafta süreyle tedavi edilen çocuklarda yapılan karşılaştırmalı bir çalışmada adrenokortikal fonksiyonda anlamlı herhangi bir farklılık görülmemiştir.

• LOCOİD® in içeriğinde bulunan setostearil alkol, lokal deri reaksiyonlarına (örneğin, kontakt dermatite) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

®

LOCOİD ’in araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkisine ilişkin bir veri yoktur;

®