LOCOID %0.1 30 gr lipo krem Yan Etkileri

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Locoid yan etkileri, Locoid etkileri, Locoid zararları, Locoid belirtileri, Locoid uyarılar, Locoid önlemler, Locoid kilo aldırırmı, Locoid zayıflatırmı, Locoid zehirlenmesi, Locoid cinsellik, Locoid sorunlar, Locoid uykusuzluk, Locoid bağımlılık, Locoid bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi LOCOID’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa, LOCOİD 'i kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

•ağız, yüz ve/veya boğazda şişme,

•nefes alma güçlükleri (göğüste sıkışıklık veya hırıltı),

•ölümcül olabilen veya şoka sebebiyet veren kan basıncında ani düşme.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin LOCOİD'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

Nadir (>1/10.000, <1/1.000 hastada):

•Adrenokortikal baskılanma

Deriye uygulanan kortikosteroidlerle uzun süreli tedavi söz konusu olduğunda, kortikosteroidler deriye nüfuz ederek kana girebilir. Bu da adrenokortikal baskılanmaya yol açabilir. Sistemik yan etkiler oluşma riski aşağıdaki durumlarda en yüksek düzeydedir:

-Kapatıcı tedavi (plastik altına, deri kıvrımlarına uygulama)

-Geniş deri bölgelerine uygulama

-Uzun süreli tedavi

-Çocuklarda kullanım

Çok nadir (<1/10.000 hastada):

•Göz içi basınçta artışla birlikte katarakt riskinde artış Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz

Nadir (>1/10.000, <1/1.000 hastada):

•LOCOİD ile tedavi edilen deride yanma hissi ya da kaşıntı. Bu çoğunlukla ciddi değildir ve kendiliğinden kaybolur.

•Deride renk bozukluğu veya bazen çizgilerle seyreden incelme (çoğu zaman geri dönüşümsüz), derideki kan damarlarının genişlemesi, aşırı kıllanma (hipertrikoz).

•Tedavi kesildikten sonra deri hastalığının kötüleşmesi ("yoksunluk etkisi").

•Eğer LOCOİD'i uzun bir süre veya kapatıcı altına uygularsanız döküntü, sivilce veya iltihap.

•Tahriş edici maddelerle ya da aşırı duyarlılığa neden olan maddelerle temas sonucu oluşan deri inflamasyonu (kontakt dermatit) dahil olmak üzere deri inflamasyonu (dermatit) veya ekzema.

Bunlar LOCOİD'in hafif yan etkileridir.

Yan etkilerin raporlanması

SİSTEMİK: Sistemik yan etkiler, genellikle topikal uygulamanın geniş vücut alanına ve/veya uzun süreli olması sonucu ortaya çıkar. Kapalı tedavi metodu veya hastalığın sistemik absorbsiyonun fazla olduğu yüz, koltuk altı, skrotum, poplitea gibi bölgelerde olması veya cildin keratin tabakasını fazla zedeleyen dermatozlar riski artırır. Bu yan etkiler: HPA aksının tekrar düzelebilen inhibisyonu, Cushing's sendromu belirtileri, hiperglisemi ve glukozüri'dir. Bebeklerde buna ek olarak kafa içi basıncı artması sonucu fontanellerde şişkinlik, baş ağrısı, iki taraflı papilla ödemi, adrenal inhibisyonuna bağlı lineer büyüme ve kilo almada gecikme, plazma kortizol konsantrasyonunda düşme ve kortikotropin testine cevap yokluğu görülür. Kronik HPA aks inhibisyonu büyüme ve gelişmeyi engelleyebilir. HPA aks inhibisyonu, ilaç kesilince genellikle hemen ve tamamen ortadan kalkar. LOKAL: Lokal yan etkiler açık tedavide seyrektir, özellikle yüze ve cildin birbirine sürtünen bölgelerine yapılan uygulamada ve daha çok florlu kortikosteroidlerle görülür. Locoid® potent steroidlere bağlı cilt atrofisinin iyileşmesini engellemez ve hatta bunun için ona sebep olmayabilir. Kapalı ve/veya uzun süreli tedaviler riski artırır. Bu yan etkiler sıklık sırasına göre; yanma, kaşıntı, iğnelenme, hipertrikoz, akneiform döküntü, hipopigmentasyon, ciltte kuruma, çatlama, gerilme, epidermal ve dermal kollagen atrofiye bağlı cildin incelmesi, perioral dermatit, purpura, yüzde rozasea, telanjektazi'dir. Allerjik kontakt dermatit nadirdir. Milaria, follikülit, sekonder infeksiyon ve ciltte maserasyon, çoğunlukla kapalı tedavilerde görülür. Kapalı tedavide pansumanı açınca duyulabilen nahoş koku yıkayınca kaybolacağından önemsizdir. Lokal yan etkilerin çoğu ilaç kesilince iyileşir fakat bazıları uzun süre devam edebilir (Atrofik belirtiler ve telanjektazi). Sekonder infeksiyon antimikrobik tedaviyi gerektirebilir.