LIZOREX 600mg/300ml IV infüzyon çözeltisi içeren flakon (1 flakon) Endikasyonları

Farma-Tek Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lizorex endikasyonları, Lizorex tedavisi, Lizorex ne işe yarar, Lizorex neye yarar, Lizorex ne için kullanılır, Lizorex nedir, Lizorex faydaları, Lizorex ne ilacı, Lizorex ne zaman kullanılır, Lizorex kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

LİZOREX preparatları aşağıda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşları tarafından oluşturulan aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir. LİZOREX’in Gram negatifpatojenlere karşı klinik etkinliği yoktur ve Gram negatif enfeksiyon tedavisinde endikedeğildir. Eş zamanlı bir Gram negatif patojen saptanırsa ya da şüphelenilirse spesifik birGram negatif etkili antibakteriyel tedavi gerekir.

- Vankomisine-dirençli Enterococcus faeciumenfeksiyonları: Bakteriyeminin eşlik ettiğivakalar da dahil olmak üzere.

- Nozokomiyal pnömoni: Staphylococcus aureus(metisiline duyarlı ve dirençli suşlar) veyaStreptococcus pneumoniae(çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP] dahil) tarafındanoluşturulan.

- Deri ve deri yapılarına ait komplike enfeksiyonlar (diyabetik ayak enfeksiyonlarıdahil,osteomiyelitin eşlik etmediği): Staphylococcus aureus(metisiline duyarlı vedirençli suşlar), Streptococcus pyogenesveya Streptococcus agalactiaetarafındanoluşturulan. LİZOREX komplike deri ve yumuşak doku enfeksiyonlarında sadece,mikrobiyolojik testler ile enfeksiyonun duyarlı Gram pozitif bakterilere bağlı olduğukanıtlandığı durumlarda endikedir. LİZOREX Gram negatif patojenlere bağlıenfeksiyonlarda etkin değildir. LİZOREX, komplike deri ve yumuşak dokuenfeksiyonlarında Gram negatif organizmalara bağlı enfeksiyonlar eşlik ettiği biliniyorveya şüpheleniliyor ise sadece başka bir alternatif tedavi seçeneğinin olmadığı durumdakullanılmalıdır. Bu durumda, Gram negatif organizmalara karşı tedavi eşzamanlı olarakbaşlatılmalıdır. LİZOREX dekübitus ülserli hastalarda çalışılmamıştır.

- Deri ve deri yapılarına ait komplike olmayan enfeksiyonlar: Staphylococcus aureus(sadece metisiline duyarlı suşlar) veya Streptococcuspyogenestarafından oluşturulan.

- Toplumdan edinilmiş pnömoni: Bakteriyeminin eşlik ettiği vakalar da dahil olmak üzereStreptococcus pneumoniae(çoklu-ilaç dirençli suşlar [MDRSP] dahil) veyaStaphylococcus aureus(sadece metisiline duyarlı suşlar) tarafından oluşturulan.

MDRSP aşağıda belirtilen antibiyotiklerin iki ya da daha fazlasına dirençli suşları belirtmektedir: penisilin, ikinci kuşak sefalosporinler, makrolidler, tetrasiklin vetrimetoprim/sülfametoksazol.