LIVIAL 2.5 mg 28 tablet {Merck} Kullanımı

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.LIVIAL nasıl kullanılır ?

LİVİAL kullanmaya ne zaman başlayabilirsiniz:

Eğer başka bir çeşit HRT’den geçiş yapıyorsanız

Birçok çeşit HRT bulunmaktadır, tabletler, flasterler ve jeller gibi. Çoğu ya östrojen ya da östrojen ve progestojen içerir. Bazıları ile hala kanamanız olurken, bazıları ile kanamagörülmez (bunlara kanama görülmeyen HRT denir).

LİVİAL ambalajında, haftanın günleri işaretlenmiştir. Tedaviye, içerisinde bulunduğunuz günün işaretini taşıyan tabletle başlayınız; örneğin eğer Pazartesi günündeyseniz, ambalajınüst sırasındaki ‘Pazartesi’ işaretli tabletle başlayınız; daha sonra da ambalaj boşalıncayakadar, gün işaretlerini izleyiniz. Ertesi gün, bir sonraki ambalaja başlayınız. Ambalajlar veyakutular arasında tablet kullanılmayan hiçbir gün bırakmayınız.

LİVİAL kullanmaya, en son adet kanamanızdan sonra 12 ay geçmeden başlamayınız; daha erken başlarsanız, düzensiz vajinal kanama olasılığı artabilir.

Uygulama yolu ve metodu

LİVİAL ağızdan kullanılır. Her gün bir tablet alınız. Tableti bir miktar suyla veya başka bir sıvıyla yutunuz. Tabletleri her gün aynı saatlerde alınız.

Doktorunuz belirtilerinizin mümkün olan en kısa sürede tedavi edilmesi için size en düşük dozu reçete edecektir. Eğer LİVİAL ’in etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair birizleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

LİVİAL’in çocuklarda etkinliği ve güvenliliği hakkında yeterli bulunmamaktadır.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılar için doz ayarlanması gerekli değildir.

Özel kullanım durumları

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

LİVİAL’in böbrek ve karaciğer yetmezliği olan hastalarda etkililiği ve güvenliliği üzerinde yeterli veri bulunmamaktadır.

Kullanmanız gerekenden daha fazla LIVIAL kullanırsanız

Eğer LİVİAL ’den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

Bir tabletten daha fazla LİVİAL kullanmanız halinde, çok fazla endişelenmenize gerek yoktur. Ancak derhal doktorunuzla konuşmalısınız. Doz aşımının belirtileri, kendini hastahissetme, hasta olma veya vajinal kanama olabilir.

LIVIAL'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

LIVIAL'i kullanmayı unuttuysanız

Eğer ameliyat olacaksanız, cerrahınıza LİVİAL aldığınızı söyleyiniz. Ameliyattan 4 ila 6 hafta önce, kan pıhtısı riskini azaltmak için LİVİAL alimim durdurmanıza gerek olabilir (bkz."Toplardamarlarda kan pıhtıları". LİVİAL 'e ne zaman başlayabileceğinizi doktorunuzasorunuz.

LIVIAL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

LİVİAL ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek herhangi bir yan etki yoktur.