LIVIAL 2.5 mg 28 tablet {Merck} Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Livial dozu, Livial dozaj, Livial doz aşımı, Livial uygulama, Livial kullanım şekli, Livial kullanımı, Livial kullanım süresi, Livial açmı tokmu, Livial nedir, Livial ne için kullanılır, Livial nasıl kullanılır, Livial faydaları, Livial etkileri, Livial günde kaç kez, Livial sabah mı akşam mı, Livial fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Dozaj, günlük bir tablettir. Yaşlılar için doz ayarlanması gerekli değildir. Tabletler, tercihen her gün aynı saatte biraz su veya başka bir içecekle birlikte yutulmalıdır.

Postmenopozal semptomların tedavisinin başlanması ve devamında, en kısa süre için en düşük etkin doz (bölüm 4.4’e de bakınız) kullanılmalıdır.

LİVİAL tedavisi ile birlikte, ayrı bir progestojen verilmemelidir.

LİVİAL’e başlanması

Doğal menopoz yaşayan kadınlar LİVİAL ile tedaviye, son doğal kanamalarından 12 ay sonra başlamalıdırlar. Cerrahi menopoz durumunda, LİVİAL ile tedaviye derhal başlanmalıdır.

Hormon replasman tedavisi (HRT) başlatıldığında veya sonlandırıldığında görülebilecek herhangi bir düzensiz/beklenmeyen vaginal kanama; LİVİAL tedavisine başlanmadan önce, malignite olasılığının uzaklaştırılabilmesi için araştırılmalıdır ( bölüm 4.3’ bakınız.)

Ardışık ya da sürekli kombine HRT preparatından geçiş:

Ardışık HRT preparatından geçiş yapılıyorsa, LİVİAL ile tedaviye, önceki rejiminin tamamlandığı günü takip eden günde başlanmalıdır. Kesintisiz-kombine bir HRT preparatından geçiş yapılacaksa, tedaviye herhangi bir anda başlanabilir.

Kaçırılan doz

Doz aşımı ve tedavisi

Tibolonun hayvanlardaki akut toksisitesi çok düşüktür. Bu nedenden ötürü çok sayıda tabletin eş zamanlı alınması durumunda dahi toksik semptomların görülmesi beklenmemektedir. Akut doz aşımı durumlarında bulantı, kusma ve kadınlarda vajinal kanama görülebilir. Spesifik bir antidotu yoktur. Gerektiği durumlarda semptomatik tedavi uygulanabilir.