LIBRADIN 10 mg 30 kapsül Zararları

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Libradin zararları, Libradin önlemler, Libradin riskler, Libradin uyarılar, Libradin yan etkisi, Libradin istenmeyen etkiler, Libradin cinsel, Libradin etkileri, Libradin tedavi dozu, Libradin aç mı tok mu, Libradin hamilelik, Libradin emzirme, Libradin alkol, Libradin kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1.000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10.000 ila < 1/1.000); çok seyrek (< 1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Semptomlar, tedavi sırasında azalma veya ortadan kaybolma (periferik ödem bir ay içinde; sıcak basması, baş ağrısı ve çarpıntı iki hafta içinde) eğilimi göstermektedir.

Deri döküntüsü ile alkalin fosfataz ve serum transaminazındaki geri dönüşümlü artış, diğer dihidropiridinlerin bilinen yan etkileridir. Bamidipin ile karaciğer enzimlerinde nadiren geçici ve geri dönüşümlü artışlar bildirilmesine karşın, bunlar klinik açıdan anlamlı olarak değerlendirilmemiştir.

Hiç gözlenmemiş olmasına rağmen, diğer dihidropiridinlerin kullanımı sırasında görülen bir yan etki olan gingiva hiperplazisi de akılda tutulmalıdır.