LIBRADIN 10 mg 30 kapsül Dozu

Gürel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Libradin dozu, Libradin dozaj, Libradin doz aşımı, Libradin uygulama, Libradin kullanım şekli, Libradin kullanımı, Libradin kullanım süresi, Libradin açmı tokmu, Libradin nedir, Libradin ne için kullanılır, Libradin nasıl kullanılır, Libradin faydaları, Libradin etkileri, Libradin günde kaç kez, Libradin sabah mı akşam mı, Libradin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Önerilen başlangıç dozajı, sabahlan alınmak üzere günde bir kez 10 mg’dir. Gerekli görüldüğü takdirde dozaj, günde bir kez 20 mg’a çıkartılabilir. Dozajı arttırma kararı, yalnızca başlangıç dozajında tam stabilite elde edildikten sonra alınabilir. Bu, genellikle 3-6 haftalık bir süreyi kapsar.

Uygulama şekli: Kapsüller, tercihen bir bardak su ile alınır. LİBRADİN®, yemekten önce, yemek sırasında ve yemekten sonra alınabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon: 18 yaşın altındaki çocuklara ilişkin veri bulunmadığından, bamidipin çocuklarda kullanılmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Bilinen herhangi bir doz aşımı olgusu mevcut değildir.

İntoksikasyon semptomlan:

Genel olarak, terapötik dozdan 5 ile 10 kat daha yüksek bir dozun uygulanmasından sonra kalsiyum antagonistlerinin aşın dozda alınmasını takip eden klinik semptomlar, 30-60 dakika içinde gelişir.

Teorik olarak hipotansiyon, elektrofızyolojik etkiler (sinüs bradikardisi, uzamış AV ileti, ikinci ve üçüncü derece AV blok), merkezi sinir sistemi üzerindeki etkiler (sersemlik, konfüzyon ve nadiren konvülziyonlar), gastrointestinal semptomlar (bulantı ve kusma) ve metabolik etkiler (hiperglisemi) beklenebilir.

İntoksikasyon tedavisi:

İntoksikasyon durumunda hastane tedavisi gerekir. Semptomatik tedavi ve sürekli EKG izlemesi endikedir.

Doz aşımı durumunda, olabildiğince kısa bir süre içinde gastrik lavaj uygulanmalıdır.

Beş dakika içinde, toplam 10 ml’ye kadar %10’luk intravenöz (0,2 ml/kg vücut ağırlığı dozunda) kalsiyum injeksiyonu (tercihen %10’luk kalsiyum klorür solüsyonundan 10 ml) uygulanmalıdır. Böylece miyokard kontraktilitesi, sinüs ritmi ve atrioventriküler ileti düzelecektir. Tedavi, hastanın yanıtına bağlı olarak her 15-20 dakikada bir toplam 4 doza kadar tekrarlanabilir. Kalsiyum düzeyleri, kontrol edilmelidir.