LEUKOPLUS 30 miu/ml SC/IV ENJEKSIYON/infüzyon için çöz. içeren 1 flakon Endikasyonları

Hasbiotech Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Leukoplus endikasyonları, Leukoplus tedavisi, Leukoplus ne işe yarar, Leukoplus neye yarar, Leukoplus ne için kullanılır, Leukoplus nedir, Leukoplus faydaları, Leukoplus ne ilacı, Leukoplus ne zaman kullanılır, Leukoplus kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Sitotoksik kemoterapi

LEUKOPLUS, kronik miyeloid lösemi ve miyelodisplastik sendromlar dışındaki malign hastalık nedeniyle sitotoksik kemoterapi gören hastalarda febril nötropeni oluşma sıklığının venötropeni süresinin azaltılmasında ve miyeloablatif tedaviden sonra kemik iliği nakli uygulananuzun süreli ciddi nötropeni riskinin artmış olduğu düşünülen hastalarda nötropeni süresininazaltılmasında ve klinik komplikasyonlarında endikedir.

/ Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler/Pediyatrik popülasyon)

Periferik kan progenitör hücre (PKPH) mobilizasyonu

LEUKOPLUS, allojeneik periferik kan progenitör hücrelerinin harekete geçirilmesi amacıyla sağlıklı gönüllü donörlerde tek başına veya otolog periferik kan progenitör hücrelerinin harekete

geçirilmesi amacıyla veya kemik iliği baskılayıcı kemoterapiyi takip eden periferik kan projenitör hücre infüzyonu ile sağlanan hematopoetik iyileşmeyi hızlandırmaya yönelikuygulamalar için endikedir.

Ciddi kronik nötropeni

Uzun dönem LEUKOPLUS kullanımı, mutlak nötrofil sayısı (MNS) < 0.5 x 109 /L olan ciddi konjenital, siklik veya idiyopatik nötropenisi olan çocuk veya erişkin hastalarda, ciddi veyatekrarlayan enfeksiyon hikayesi olan hastalarda nötrofil sayısının artırılması ve enfeksiyonlarabağlı olayların sıklık ve süresinin azaltılmasında endikedir.

HIV enfeksiyonu

LEUKOPLUS, ilerlemiş HIV enfeksiyonu olan hastalarda bakteriyel enfeksiyon riskini azaltmak için, kalıcı nötropeninin (MNS < 1.0 x 109/L) tedavisinde endikedir.

Akut miyeloid lösemi (AML)

LEUKOPLUS, indüksiyon veya konsolidasyon kemoterapisi gören hastalarda nötropeni süresinin ve ilgili klinik sekelin azaltılmasında endikedir.

LEUKOPLUS tedavisi, granülosit koloni-uyarıcı faktörü (G-CSF) tedavisinde ve hematolojide deneyimli, gerekli diyagnostik donanıma sahip onkoloji merkezleriyle iş birliği halindeuygulanmalıdır. Mobilizasyon ve aferez prosedürleri bu sahada kabul edilebilen deneyime sahipve de hematopoetik progenitör hücrelerin doğru olarak monitorize edilebildiği onkoloji-hematoloji merkezleriyle işbirliği içinde yapılmalıdır.