LAMINOX % 1 30 ml sprey Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Laminox uyarılar, Laminox zararları, Laminox önlemler, Laminox riskler, Laminox yan etkisi, Laminox alerji, Laminox alkol, Laminox hamileler, Laminox emzirme, Laminox araç kullanımı, Laminox fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Daha önce stabil kronik karaciğer disfonksiyonu olan hastalar ilacı yarı dozda almalıdırlar. Bu hastalarda sınır oluşturulmalı ve hasta yakından izlenmelidir.

Eğer hastada açıklanamayan kalıcı bulantı, anoreksi, yorgunluk, sarılık, koyu renkte idrar, açık renkte dışkı gibi karaciğer fonksiyon bozukluğuna ait belirti veya semptomlar görülürse hepatik orijin değerlendirilerek Laminox tedavisine son verilmelidir. Böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi 50 ml/dak altında olanlar veya serum kreatinini 300 μmol/L üzerinde olanlar) ilacı yarı dozda almalıdırlar.

In-vitro çalışmalar, terbinafinin CYP2D6 metabolizmasını inhibe ettiğini göstermiştir. Bu nedenle , terbinafin ile birlikte trisiklik antidepresanlar, beta blokerler, seçici serotonin geri alım inhibitörleri ve B tipi monoamin oksidaz inhibitörleri gibi başlıca bu enzim tarafından metabolize edilen ilaçları kullanan hastalar eğer birlikte kullandıkları ilacın tedavi aralığı da darsa takip edilmelidir.

Gebelik ve emzirme : Gebelik kategorisi B’dir. Gebe kadında klinik deneyim sınırlı olduğundan, muhtemel yararlanma beklentisi, muhtemel riskleri geçmediği sürece Laminox gebelik sırasında kullanılmamalıdır.

Terbinafin sütle atılır, bu nedenle oral yolla Laminox tedavisi gören kadınlar emzirmemelidir

Araç ve makine kullanımı :

Laminox’un araç ve makine kullanma üzerine etkisi hakkında bir bilgi mevcut değildir.