LACIPIL 4 mg 28 tablet Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacipil etkileşimi, Lacipil etken madde, Lacipil yardımcı maddeler, Lacipil alkol, Lacipil etkileşim, Lacipil kullananlar, Lacipil dozu, Lacipil kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer antihipertansif ilaçlar dahil hipotansif ilaçlarla birlikte kullanıldığında (örneğin diüretikler ve beta blokörler ve ADE inhibitörleri) LACİPİL’in hipotansif etkisi artabilir. Bununla beraber beta blokörler ve diüretikler gibi sık kullanılan antihipertansif ajanlarla yapılan çalışmalarda veya digoksin, tolbutamid ve varfarinle hiçbir spesifik etkileşim bildirilmemiştir.

LACİPİL simetidinle birlikte verildiğinde plazma seviyesi artabilir.

Lasidipin albümin ve alfa-l-glikoproteine yüksek oranda bağlanır (>%95).

Diğer dihidropiridinlerle olduğu gibi lasidipin biyoyararlanımı değişebileceğinden greyfurt suyu ile birlikte alınmamalıdır.

Klinik çalışmalarda siklosporin ile tedavi edilen böbrek nakli uygulanmış hastalarda, lasidipin siklosporinin neden olduğu glomerüler fıltrasyon hızı ve renal plazma akışındaki azalmayı tersine çevirmiştir.

Lasidipin sitokrom CYP3A4 ile metabolize olduğu bilindiğinden ve bu yüzden güçlü CYP3A4 inhibitörleri veya indükleyicileri (rifampisin, itrakonazol) ile birlikte verildiğinde lasidipinin metabolizması ve eliminasyonu ile etkileşebilir.