LACIPIL 4 mg 28 tablet Dozu

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Lacipil dozu, Lacipil dozaj, Lacipil doz aşımı, Lacipil uygulama, Lacipil kullanım şekli, Lacipil kullanımı, Lacipil kullanım süresi, Lacipil açmı tokmu, Lacipil nedir, Lacipil ne için kullanılır, Lacipil nasıl kullanılır, Lacipil faydaları, Lacipil etkileri, Lacipil günde kaç kez, Lacipil sabah mı akşam mı, Lacipil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Tavsiye edilen başlangıç dozu günde bir defa 4mg’dır. LACİPİL yiyeceklere bağlı olmaksızın günün herhangi bir zamanında alınabilir. Gerekirse, doz tüm farmakolojik etkilerini göstermesi için yeterli bir süre verildikten sonra 6 mg’a yükseltilebilir. Pratikte bu uygulama, klinik tablo dozu daha çabuk yükseltmeyi gerektirmedikçe 3-4 haftadan az olmamalıdır. 6 mg/gün üzerindeki dozların anlamlı derecede daha etkili olduğu gösterilmemiştir.

Uygulama şekli:

Her gün aynı saatte, tercihan sabah alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Lasidipin esas olarak karaciğerde metabolize olur, bu nedenle karaciğer yetmezliği olan hastalarda lasidipinin biyoyararlılığı ve hipotansif etkisi artabilir. Bu hastalar dikkatli izlenmelidir. Şiddetli olgularda dozun azaltılması gerekebilir.

Böbrek yetmezliği: LACİPİL böbreklerden atılmadığı için böbrek hastalannda dozun değiştirilmesine gerek kalmaz.

Doz aşımı ve tedavisi

LACİPİL aşırı dozajı ile ilgili kaydedilmiş hiçbir vaka yoktur.

Semptomlar ve belirtiler’. En muhtemel yan etki uzun süreli periferal vazodilatasyona bağlı hipotansiyon ve taşikardidir. Bradikardi veya AV iletide uzama meydana gelebilir.

Tedavi: Spesifik bir antidotu yoktur. Kalp fonksiyonları devamlı kontrol edilmeli, uygun destekleyici ve yardımcı terapötik önlemlere başvurulmalıdır.