KYTRIL 1 mg 10 tablet Uyarılar

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kytril uyarılar, Kytril zararları, Kytril önlemler, Kytril riskler, Kytril yan etkisi, Kytril alerji, Kytril alkol, Kytril hamileler, Kytril emzirme, Kytril araç kullanımı, Kytril fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Diğer 5HT3 antagonistlerde olduğu gibi, KYTRTL kullanan hastalarda EKG değerlerinde QT uzamasını da içeren değişiklikler rapor edilmiştir. Bu değişiklikler,önceden aritmisi veya kardiyak ileti bozuklukları olan hastalarda klinik sonuçlara sebepolabilmektedir. Bu nedenle, kardiyotoksik kemoterapi alan ve/veya eş zamanlı elektrolitanormallikleri olan kardiyak komorbiditeli hastalarda dikkatli olunmalıdır.

5HT3 antagonistlerde (örneğin; dolasetron, ondansetron) çapraz duyarlılık

raporlanmıştır.

Uzun QT sendromu / Torsades de Pointes’e neden olabilir. Bu nedenle tanısı konmuş veya şüpheli konjenital uzamış QT sendromu veya Torsades de Pointes hastalarındakullanılmamalıdır.

KYTRTL barsak hareketlerini azaltabileceğinden, subakut intestinal obstrüksiyon belirtileri olan hastalar, KYTRTL uygulamasını takiben izlenmelidir.

5HT3 antagonistlerinin tek başına, veya çoğunlukla diğer serotonerjik ilaçlarla (seçici serotonin geri alım inhibitörleri - selective serotonin reuptake inhibitors: SSRT -,serotonin noradrenalin geri alım inhibitörleri - serotonin noradrenaline reuptakeinhibitors: SNRI - dahil) kombinasyon halinde kullanımında serotonin sendromuraporlanmıştır. Serotonin sendromu benzeri semptomları olan hastalarda, uygungözlemin yapılması tavsiye edilmektedir.

Yardımcı madde olarak laktoz monohidrat içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olanhastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

KYTRIL’in her dozunda 1 milimol (23 mg)’den daha az miktarda sodyum bulunduğundan, “sodyum içeriği olmadığı” kabul edilmektedir.

Pediyatrik popülasyon:

KYTRIL tabletin pediyatrik popülasyonda kullanımına ilişkin yeterli klinik veri yoktur.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yapılan çalışmalarda, KYTRIL’in araç ve makine kullanımı üzerine etkisini gösteren hiçbir veri bulunmamaktadır.