KYTRIL 1 mg 10 tablet Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kytril dozu, Kytril dozaj, Kytril doz aşımı, Kytril uygulama, Kytril kullanım şekli, Kytril kullanımı, Kytril kullanım süresi, Kytril açmı tokmu, Kytril nedir, Kytril ne için kullanılır, Kytril nasıl kullanılır, Kytril faydaları, Kytril etkileri, Kytril günde kaç kez, Kytril sabah mı akşam mı, Kytril fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Kemoterapiye bağlı bulantı ve kusma

- Yetişkinler: Kemoterapiyi takiben günde iki kez bir tablet (1 mg) veya 2 mg günde birkez bir haftaya kadar kullanılır. Başlangıç KYTRIL dozu terapiye başlamadan bir saatiçinde alınmalıdır.

Radyoterapiye bağlı bulantı ve kusma

- Yetişkinler: Radyoterapiyi takiben bir haftaya kadar günde bir kez 2 mg. BaşlangıçKYTRIL dozu terapiye başlamadan bir saat içinde alınmalıdır.

- Çocuklar: Çocuklarda radyoterapi kaynaklı bulantı ve kusmaların önlenmesi vetedavisinde KYTRIL kullanımını önermek için yeterli bilgi bulunmamaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Doz ayarlaması gerekmez.

Karaciğer yetmezliği:

Hepatik yetmezliği olan hastalarda, yükselen bir yan etki insidansı olduğuna dair kanıt bulunmamaktadır. Kinetiği baz alınarak, doz ayarlamasına gerek yokken, granisetron buhasta grubunda belli bir dikkatle kullanılmalıdır (bkz.Bölüm 5.2).

Pediyatrik popülasyon:

KYTRTL tabletin çocuklarda kullanımına ilişkin güvenlilik ve etkililik verileri bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon

Doz ayarlaması gerekmez.

Doz aşımı ve tedavisi

KYTRIL için spesifik bir antidot yoktur. Doz aşımında semptomatik tedavi uygulanmalıdır. 38.5 mg’a kadar aşırı dozda granisetron hidroklorürün tek bir enjeksiyonşeklinde uygulanması semptomsuz bildirilmiştir veya yalnızca hafif bir baş ağrısıbildirilmiştir.