KWELLADA 120 ml losyon Gebelik

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kwellada gebelik kategorisi B'dir. Kwellada hamilelik kategorisi, Kwellada gebelik kategorisi, Kwellada emzirme, Kwellada anne sütüne geçer mi, Kwellada laktasyon, Kwellada hamilelerde kullanımı, Kwellada ve bebek, Kwellada kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrolü açısından özel bir önlem gerektirmez.

Gebelik dönemi

Permetrin’in fetusa herhangi bir risk oluşturmadığım gösterecek, gebelikte kullanımı ile ilgili kısıtlı bilgi mevcuttur. Üstelik uygun dozun tüm vücuda uygulanmasını takiben sistemik permetrinemilimi çok düşüktür. Buna rağmen bir miktar permetrin plasental bariyerden geçebilir. Negatiftoksisite ve düşük memeli toksisitesi bilgileri birlikte değerlendirildiği zaman, permetrin tedavisinitakiben fetusa herhangi bir risk minimaldir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Çalışmalar, permetrinin sığırlarda oral uygulamasını takiben, çok düşük konsantrasyonlarda süt içine atıldığını göstermektedir. Permetrinin insanlarda anne sütü içinde atılıp atılmadığıbilinmemektedir. Buna rağmen KWELLADA ile tedaviyi takiben permetrinin sistemikabsorpsiyonu çok düşük olduğundan, teorik olarak bu sistemik permetrinin de çok küçük yüzdesianne sütüne geçecektir. Bu kadar düşük konsantrasyonların yenidoğan bebek için risk oluşturmasıbeklenmez. Emziren anneler doktor denetiminde kullanmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Fare, sıçan ve tavşanlara oral 200-400 mg/kg/günlük dozlar verilerek yapılan üreme çalışmaları, fertilitede bir bozukluk göstermemiştir. Ek olarak permetrin sıçanlara oral 180 mg/kg/günlük dozunverildiği 3 nesil çalışmasında üreme fonksiyonu üzerinde advers bir etki gösterilmemiştir. Fare,sıçan ve tavşanlardaki üreme çalışmalarında teratojeniteye ilişkin bir kanıt bulunmamıştır.