KWELLADA 120 ml losyon Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kwellada dozu, Kwellada dozaj, Kwellada doz aşımı, Kwellada uygulama, Kwellada kullanım şekli, Kwellada kullanımı, Kwellada kullanım süresi, Kwellada açmı tokmu, Kwellada nedir, Kwellada ne için kullanılır, Kwellada nasıl kullanılır, Kwellada faydaları, Kwellada etkileri, Kwellada günde kaç kez, Kwellada sabah mı akşam mı, Kwellada fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Cilt tipi ve yüzey alanında bireysel değişikliklerin farklılığı göz önünde bulundurulduğunda doz konusunda kesin tavsiyeler yapılması mümkün değildir.

• Erişkinler ve 12 yaşın üstündeki çocuklarda; 30 ml losyon yeterlidir. Ancak bazıerişkinlerde bu dozdan daha fazlası gerekirse de 60 ml’den fazla kullanılmaması gereklidir.

• 6-12 yaş arasındaki çocuklarda: 15 ml losyon yeterlidir.

• 1-5 yaş arasındaki çocuklarda: 7.5 ml losyon yeterlidir.

• 2 aylıktan 1 yaşa kadar olan çocuklarda: 3.75 ml losyon yeterlidir.

Uygulama şekli:

• Duş alındıktan sonra temiz ve serin vücuda baş dışında tüm vücut kaplanacak şekildeuygulanır. Eğer sıcak banyo yapılmışsa cilt soğuyana ve kuruyana dek beklenmelidir.

• KWELLADA harici kullanım içindir ve bozulmuş cilde ve mukoza membranlarına ve gözçevresine uygulanmamalıdır.

• Losyon sürüldüğünde hızla emilme özelliği vardır. Kullanılan doz artacağından, losyon ciltüzerinde görünür hale gelene dek sürmeye devam edilmemelidir.

• KWELLADA boyundan aşağı tüm vücuda sürülür. El ve ayak parmak araları, el bilekleri,koltuk altı, dış genital organlar, kalçalar, el ve ayak tırnaklarının altlarına iyice sürülmesineözen gösterilmelidir. Kadınlarda göğüsler de tüm vücut uygulamasına dahildir. Küçükçocuklarda (2 ay-2 yaş) yüz, boyun, saçlı deri ve kulaklarda da uyuz görüldüğünden bubölgeler de tedavi kapsamına alınmalıdır.

• KWELLADA uygulamasından sonra 8 saat içinde eller su ve sabunla yıkanmış ise, elleretekrar losyon sürülmelidir.

• Uygulamadan 8-12 saat sonra tüm vücut yıkanmalıdır. Temiz giysiler giyilir, yatak çarşafıve giysiler sıcak su ile yıkanıp, sıcak ütü ile ütülenir.

• 2 yaş altındaki çocuklarda uygulama sadece medikal gözlem altında yapılmalıdır.

• Diğer çocuklar ise uygulamanın tam ve doğru şekilde yapıldığında emin olmak içingözlenmelidir.

• Baş, boyun, saçlı deri ve kulakların da tedavisi gerektiği durumlarda, tüm vücudunkaplanması için doz artırılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği: Veri yoktur.

Karaciğer yetmezliği: Veri yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

2 yaş altındaki çocuklarda:

KWELLADA boyun, yüz, kulaklar ve saçlı deri de dahil olmak üzere tüm vücuda uygulanır. El ve ayak parmak aralan, el bilekleri, koltuk altı, dış genital organlar, kalçalar, el ve ayak tırnaklarınınaltlarına iyice sürülmesine özen gösterilmelidir. Losyon yalanabileceğinden ağız çevresine ve gözçevresine sürülmemelidir.

Hastaların yaklaşık % 90’mda uyuz enfestasyonu kremin tek bir uygulaması ile giderilir. Eğer varolan lezyonlarda iyileşme belirtisi yoksa veya yeni lezyonlar oluşursa, ikinci bir uygulama 7günden önce olmamak üzere yapılabilir.

2 yaş üstü çocuklarda:

KWELLADA baş ve yüz dışında tüm vücuda uygulanır. El ve ayak parmak aralan, el bilekleri, koltuk altı, dış genital organlar, göğüsler, kalçalar, el ve ayak tırnaklarının altlarına iyicesürülmesine özen gösterilmelidir.

Geriyatrik popülasyon:

KWELLADA boyun, yüz, kulaklar ve saçlı deri de dahil olmak üzere tüm vücuda uygulanır. El ve ayak parmak araları, el bilekleri, koltuk altı, dış genital organlar, göğüsler, kalçalar, el ve ayaktırnaklarının altlarına iyice sürülmesine özen gösterilmelidir. Göze yakın bölgelere dikkatliuygulanmalıdır.

Cinsiyet: Veri yoktur.

Doz aşımı ve tedavisi

Belirti ve bulgular

Permetrin’in doz aşımı ile ilgili hiçbir kayıt yoktur. 30 gr’lık miktarın 2 aylık bir çocuğa uygulanması cilt üzerinde yaklaşık 350 mg/kg’ lık bir doza neden olur. Permetrinin % 100’ü absorbeolsa da böyle bir dozun açık toksisite belirtilerine neden olması olası değildir. Permetrin’in aşınuygulanması istenmeyen etkiler’ bölümünde tarif edilen lokal advers etkiler veya daha ciddi derireaksiyonları ihtimali taşır.

Tedavi

Hipersensitivite görüldüğünde semptomatik tedavi endikedir. Kazara bir çocuk KWELLADA muhtevasını yutarsa yutulmayı takiben 2 saat içinde hekime başvurulan durumlarda gastrik lavajyapılması uygundur.