KUIFLEX 200 mg 40 film tablet Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kuiflex uyarılar, Kuiflex zararları, Kuiflex önlemler, Kuiflex riskler, Kuiflex yan etkisi, Kuiflex alerji, Kuiflex alkol, Kuiflex hamileler, Kuiflex emzirme, Kuiflex araç kullanımı, Kuiflex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

KUİFLEX genellikle iyi tolere edilmekle birlikte anemisi olanlar, akciğer hastalan, karaciğer ve böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda doktor kontrolü altında dikkatli kullanılmalıdır.

KUİFLEX ağrılı durumlarda hekime danışmadan 10 günden fazla kullanılmamalıdır.

Parasetamolü ilk defa kullananlarda veya daha önce kullanım hikâyesi olanlarda, kullanımın ilk dozunda veya tekrarlayan dozlarında deride kızanklık, döküntü veya bir deri reaksiyonuoluşabilmektedir. Bu durumda doktor ile irtibata geçilerek ilacm kullanımının bırakılması vealternatif bir tedaviye geçilmesi gerekmektedir. Parasetamol ile deri reaksiyonu gözlenen kişi birdaha bu ilacı veya parasetamol içeren başka bir ilacı kullanmamalıdır. Bu durum, ciddi ve ölümlesonuçlanabilen Steven Johnson Sendromu (SJS), toksik epidermal nekroliz (TEN) ve akutgeneralize ekzantematöz püstüloz (AGEP) dahil cilt reaksiyonlarına neden olabilmektedir.

Parasetamol, akut yüksek dozda ciddi karaciğer toksisitesine neden olur. Karaciğer nekrozu parasetamolün aşm dozunda ortaya çıkan doza bağlı bir komplikasyondur. 12-48 saat içindekaraciğer enzimleri yükselebilir. Protrombin zamanı uzayabilir. Ancak klinik semptomlar dozuygulanmasından 1-6 gün sonrasına kadar görülmeyebilir. Parasetamol, erişkinlerde kronikgünlük dozlarda karaciğer hasarına neden olabilir, alkolik karaciğer hastalarında dikkatlikullanılmalıdır. Bir seferde 10 g’ın üzerinde parasetamol alınması durumunda toksisite görülmesimuhtemeldir.

KUİFLEX’in oral antikoagülanlarla birlikte uzun süre kullanılması sakıncalıdır. Yüksek dozda barbiturat aşm dozuna bağlı semptomlara benzer belirtilere yol açabilir.

Mutad dozda uzun süreli veya yüksek dozda kısa süreli kullanımında bağımlılık yapabileceği riski göz önünde bulundurulmalıdır.

KUİFLEX 4.3 mg sodyum lauril sülfat içermektedir. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

KUİFLEX renklendirici olarak gün batımı sarısı FCF ve ponceuau 4R kırmızısı içerir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

KUİLİL fiziksel ve mental performansı azaltabileceğinden, araba kullananlar ile yüksekte ve dikkat gerektiren hassas işlerde çalışanlarda kullanılmamalıdır.