KUIFLEX 200 mg 40 film tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kuiflex dozu, Kuiflex dozaj, Kuiflex doz aşımı, Kuiflex uygulama, Kuiflex kullanım şekli, Kuiflex kullanımı, Kuiflex kullanım süresi, Kuiflex açmı tokmu, Kuiflex nedir, Kuiflex ne için kullanılır, Kuiflex nasıl kullanılır, Kuiflex faydaları, Kuiflex etkileri, Kuiflex günde kaç kez, Kuiflex sabah mı akşam mı, Kuiflex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji / uygulama sıklığı ve süresi:

Hekim tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; erişkinlere günde 3 defa 2 adet verilir. Ağnnın fazla olduğu vakalarda günde 4 kez 2 tablet verilir. İdame dozu günde 3 kezbirer tablettir.

Uygulama şekli:

KUİFLEX sadece oral yoldan uygulanır.

Film tabletler tok kanuna alınır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

KUİFLEX ağır böbrek ve karaciğer yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Mental fonksiyonlara etkisi ve sinir sistemine etkileri nedeniyle, yaşlılardaki kullanım dozu ve süresi doktor tarafından belirlenmelidir. Yaşlılarda, erişkinlerde kullanılan mutad dozun yansıaşılmamalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

10 g’dan fazla parasetamol alan yetişkinlerde toksisite olasılığı vardır. Dahası, doz aşımının zaran siroz olmayan alkolik karaciğer hastalığı olanlarda daha büyüktür. Çocuklarda doz aşımımtakiben karaciğer haşan göreceli olarak daha nadirdir. Karaciğer hücre haşan ile birlikteparasetamol doz aşımında normal erişkinlerde 2 saat civarında olan parasetamol yanlanma ömrügenellikle 4 saate veya daha uzun sürelere uzar. 14C-aminopirinden sonra 14C(>2 itrahmda azalmabildirilmiştir. Bu bilgiler; plazma parasetamol konsantrasyonu veya yanlanma ömrü, veyakonvansiyonel karaciğer fonksiyon testi ölçümlerine nazaran maddenin doz aşımı ile karaciğerhücre haşanyla ilişkilendirilir. Parasetamole bağlı fulminant karaciğer yetmezliğini takibengelişen akut tubüler nekrozdan dolayı böbrek yetmezliği oluşabilir. Bununla beraber, bununinsidansı başka nedenlerden dolayı fulminant karaciğer yetmezliği olan hastalarlakarşılaştırıldığında bu grup hastalarda daha sık değildir. Nadiren, ilaç aldıktan 2-10 gün sonra,sadece minimalkaraciğer toksisitesi ile birlikte renal tubüler nekroz oluşabilir. Doz aşımındaparasetamol almış bir hastada kronik alkol aliminin akut pankreatit gelişmesine katkıdabulunduğu bildirilmiştir. Akut doz aşımına ilaveten, parasetamolün günlük aşm miktarlardaatımından sonra karaciğer haşan ve nefrotoksik etkiler bildirilmiştir.

Semptom ve belirtiler: Solgunluk, anoreksi, bulantı ve kusma parasetamol doz aşımının sık görülen erken semptomlandır. Hepatik nekroz parasetamol doz aşımının dozla ilişkilikomplikasyonudur. Hepatik enzimler yükselebilir ve protrombin süresi 12-48 saat içinde uzar,fakat klinik semptomlar ilacın alimim takiben 1-6 gün görülmeyebilir.

Tedavi: Hastayı gecikmiş hepatotoksisiteye karşı korumak için parasetamol doz aşımı hemen tedavi edilmelidir. Bunun için, absorpsiyonu azaltmayı (gastrik lavaj veya aktif kömür) takibenintravenöz N-asetilsistein veya oral metiyonin vermek gerekir. Eğer hasta kusuyorsa veya aktifkömür ile konjuge edilmişse metiyonin kullanılmamalıdır. Doruk plazma parasetamolkonsantrasyonlan doz aşımım takiben 4 saate kadar gecikebilir. Bu nedenle hepatotoksisite riskinibelirlemek için plazma parasetamol düzeyleri ilaç alımından en az 4 saat sonrasına kadarölçülmelidir. Ek tedavi (ilave oral metiyonin veya intravenöz N- asetilsistein) kan parasetamoliçeriği ve ilaç alımından beri geçen süre ışığı altında değerlendirilmelidir. Hepatik enzimindükleyici İlaçlar alan hastalarda, uzun süredir alkol bağımlısı olanlarda, veya kronik olarakbeslenme eksikliği olanlarda N-asetilsistein ile tedavi eşiğinin %30-50 düşürülmesi önerilir,çünkü bu hastalar parasetamolün toksik etkilerine karşı daha duyarlı olabilirler. Parasetamol dozaşımım takiben gelişebilecek fulminant karaciğer yetmezliği tedavisi uzmanlık gerektirebilir.

Fenprobamat doz aşımı olgulannda konservatif tedavi ile sağkalım mümkün olmuştur. Meprobamat doz aşımmdakine benzer şekilde hemopertuzyon uygulanması düşünülebilir.