KORTOS krem 30 gr Gebelik

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kortos gebelik kategorisi C'dir. Kortos hamilelik kategorisi, Kortos gebelik kategorisi, Kortos emzirme, Kortos anne sütüne geçer mi, Kortos laktasyon, Kortos hamilelerde kullanımı, Kortos ve bebek, Kortos kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik risk kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hidrokortizon asetatın teratojenik etkisi bulunduğunu göstermiştir (bkz. Kısım 5.3). Hidrokortizon ve inaktif prekürsörü olan kortizonun insan fetusu üzerine küçük bir risk taşıdığı düşünülmektedir.

Gebelik dönemi

KORTOS®’un gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. KORTOS®’un yarar/zarar oranı hekim tarafından değerlendirilmeli, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Kortikosteroidlerin topikal uygulanması sonucu anne sütünde tayin edilebilecek kadar yeterli düzeyde absorbe edilip edilmediği bilinmemektedir. Sistemik olarak uygulanan kortikosteroidler bebekler üzerinde zararlı etki oluşturmayacak miktarlarda anne sütüne geçmektedir. Bununla birlikte, emziren annelerde topikal kortikosteroidler kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisi olup olmadığı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.