KONAKION 10 mg 5 ampül Uyarılar

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Konakion uyarılar, Konakion zararları, Konakion önlemler, Konakion riskler, Konakion yan etkisi, Konakion alerji, Konakion alkol, Konakion hamileler, Konakion emzirme, Konakion araç kullanımı, Konakion fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Kullanım sırasında mikst-miselli ampul solüsyonu berrak olmalıdır. Uygun olmayan saklama sonrası solüsyon bulanıklaşabilir veya faz ayrımı meydana gelebilir. Bu tip durumlarda, ampul kullanılmamalıdır.

Ağır karaciğer işlev bozukluğu olan hastalarda protrombin oluşumu bozulabilir. Dolayısıyla, Konakion uygulandıktan sonra pıhtılaşma parametrelerinin dikkatle izlenmesi gerekir.

Kumarin tipi antikoagülanların doz aşımına bağlı potansiyel olarak ölümcül ve ağır hemorajide, i.v. Konakion MM enjeksiyonlarına, tüm kan veya kan pıhtılaşma faktörleri transfüzyonları gibi daha acil etkili bir tedavi eşlik etmelidir. Kalp kapağı protezi olan hastalara, ağır veya potansiyel olarak ölümcül hemorajilerin tedavisi için transfüzyon yapıldığında, taze dondurulmuş plazma kullanılmalıdır.

Antikoagülan tedavi ile devam edilmesi planlanıyorsa, yüksek dozda Konakion kullanılmasından kaçınılmalıdır.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı

Hayvanlarda veya gebe kadınlarda Konakion ile yapılmış kontrollü bir çalışma bulunmamaktadır. Ancak uzun yıllardan beri mevcut klinik deneyime dayanarak, K1 vitamininin ve Konakion formülasyonunda kullanılan kıvam arttırıcıların, ilacın önerilen dozlarda kullanılması durumunda, herhangi bir reprodüktif toksikolojik etki oluşturmadığı düşünülebilir. Yine de, tüm ilaçlarda olduğu gibi, Konakion yalnızca annede oluşacak fayda fetusa yönelik faydadan fazla olduğunda kullanılmalıdır. K1 vitamini plasenta bariyerini kolayca geçmediğinden, Konakion’un yenidoğanda hemorajik hastalık profilaksisi olarak anne adaylarına uygulanması önerilmez.

Uygulanan K1 vitamininin sadece küçük bir fraksiyonu anne sütüne geçer. Bu nedenle, terapötik dozlarda Konakion’un emziren annelere verilmesi, bebekler açısından risk oluşturmamaktadır. Bununla beraber, Konakion’un yenidoğanda hemorajik hastalık profilaksisi olarak, emziren annelere uygulanması önerilmez.