KONAKION 10 mg 5 ampül Dozu

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Konakion dozu, Konakion dozaj, Konakion doz aşımı, Konakion uygulama, Konakion kullanım şekli, Konakion kullanımı, Konakion kullanım süresi, Konakion açmı tokmu, Konakion nedir, Konakion ne için kullanılır, Konakion nasıl kullanılır, Konakion faydaları, Konakion etkileri, Konakion günde kaç kez, Konakion sabah mı akşam mı, Konakion fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Konakion MM ampulleri i.v. enjeksiyon içindir. Ampul solüsyonu seyreltilmemeli veya enjekte edilen diğer maddelerle karıştırılmamalıdır ancak uygun olduğunda, %0.9’luk sodyum klorür veya %5’lik dekstroz içeren sürekli enfüzyonu sırasında, enfüzyon setinin alt kısmına enjekte edilebilir.

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Erişkinler

Şiddetli hemoraji, örn. antikoagülan terapisi sırasında: Antikoagülan kesilmeli ve 10-20 mg (1-2 ampul) dozunda Konakion MM yavaş olarak enjeksiyonu yavaşça (en az 30 saniye içerisinde) verilmelidir. Protrombin düzeyine üç saat sonra bakılmalı ve eğer yanıt yetersizse, doz tekrarlanmalıdır. 24 saat içinde 50 mg Konakion MM'den fazlası, intravenöz olarak verilmemelidir. Gerekli görüldüğünde, örn. hayatı tehdit eden durumlarda, Konakion MM tedavisine tam kan veya kan pıhtılaşma ürünlerinin transfüzyonu gibi daha acil etkili bir tedavi eşlik etmelidir.

Özel doz talimatları

Yaşlılar: Yaşlı hastalar, Konakion MM ile antikoagülasyonun durdurulmasına daha duyarlı görünmektedirler bu gruptaki doz, tavsiye edilen aralıkların alt sınırında olmalıdır.

1 yaşın üzerindeki çocuklar: Eğer Doktor tavsiyesi ile bir çocuğa  doz  uygulaması  gerekiyorsa altında Konakion ile tedavi edilen çocuklarda, 5-10 mg verilmesi önerilir.

 

 

 

Doz Aşımı

K1 vitamin