KOMBEVIT-C 30 draje Uyarılar

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kombevit-C uyarılar, Kombevit-C zararları, Kombevit-C önlemler, Kombevit-C riskler, Kombevit-C yan etkisi, Kombevit-C alerji, Kombevit-C alkol, Kombevit-C hamileler, Kombevit-C emzirme, Kombevit-C araç kullanımı, Kombevit-C fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

0.1 mg’ı aşan günlük dozlarda folik asid kullanımı pernisiyöz anemiyi ve Bı2 vitaminleri eksikliğinden kaynaklanan diğer megaloblastik anemileri maskeleyebilir. Bu nedenle yeterli B,2 vitamini alamayan bu tür hastalarda, aneminin geçici remisyonuna rağmen bozukluklar oluşup gelişebilir, pernisiyöz anemi ve diğer megaloblastik anemilerde kullanılmamalıdır.

B,2 vitamini omuriliğin subakut dejenerasyon semptomlarını maskeleyebileceğinden tam bir teşhis konmadan kullanılmamalıdır.

B6 vitamininin emziren kadınlarda süt salgısını azaltabileceği unutulmamalıdır.

Siyanokobalamin’in plazma konsantrasyonlarının yükseldiği optik nöropatilerde kullanılmamalıdır.

KOMBEVİT-C alındıktan sonra idrarın sarıya boyanması, ihtiva ettiği Riboflavin (Vitamin B2)’den ileri gelmekte olup tamamen zararsız bir belirtidir.

KOMBEVİT-C her bir drajede 265 mg şeker içermektedir. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına dair herhangi olumsuz bir veri mevcut değildir.