KOMBEVIT-C 30 draje Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kombevit-C dozu, Kombevit-C dozaj, Kombevit-C doz aşımı, Kombevit-C uygulama, Kombevit-C kullanım şekli, Kombevit-C kullanımı, Kombevit-C kullanım süresi, Kombevit-C açmı tokmu, Kombevit-C nedir, Kombevit-C ne için kullanılır, Kombevit-C nasıl kullanılır, Kombevit-C faydaları, Kombevit-C etkileri, Kombevit-C günde kaç kez, Kombevit-C sabah mı akşam mı, Kombevit-C fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Erişkinler için günlük ortalama doz 2-3 drajedir.

Bı ve B6 vitaminleri ile yapılan tedaviler esnasında B grubuna ait diğer unsurların yaratabileceği eksiklikleri önlemek ve gidermek amacı ile günde 3-4 draje verilmelidir.

Uygulama şekli:

KOMBEVİT-C sadece oral kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hafıf-ciddi böbrek ve karaciğer yetmezliği durumlarında doz azaltılması konusunda herhangi bir bilgi yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Doktor tarafından önerilmedikçe çocuklarda kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Farklı bir doz uygulamasına ilişkin bilgi bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı dozda alındığında çocuklarda ajitasyon, baş ağrısı, tonik ve klonik konvülsyonlar; erişkinlerde ise sinirlilik, uykusuzluk, bulantı, kusma, taşikardi ve ekstrasistol görülebilir. Böyle hallerde ilaç derhal kesilmelidir. Uygulanacak özel bir tedavi yoktur. Sempatomimetikler verilmemelidir. Hipotansiyon, aritmi, dehidratasyon ve nöbetlere karşı destekleyici tedavi uygulanmalı, laktat veya bikarbonat ile asid-baz dengesi korunmalı, merkezi sinir sistemi stimülasyonuna karşı kısa tesirli barbitüratlar verilmeli, gereğinde oksijen de kullanılmalıdır.