KOLEZ 10 mg 28 tablet Endikasyonları

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kolez endikasyonları, Kolez tedavisi, Kolez ne işe yarar, Kolez neye yarar, Kolez ne için kullanılır, Kolez nedir, Kolez faydaları, Kolez ne ilacı, Kolez ne zaman kullanılır, Kolez kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Primer Hiperkolesterolemi Monoterapi

KOLEZ tek başına uygulandığında primer hiperkolesterolemik (heterozigot ailesel ve ailesel olmayan) hastalarda diyete ek olarak yükselmiş total kolesterolün (toplam-K), düşük densiteli lipoprotein kolesterol (LDL-K) ve apolipoprotein B (Apo B)’nin düşürülmesinde endikedir.

HMG-CoA redükta: inhibitörleri (statinler) ile kombinasyon tedavisi Ezetimib, ile 3-hidroksi-3-metilglutaril-koenzim A (HMG-CoA) redüktaz inhibitörleri (statinler) birlikte uygulandığında primer (heterozigot ailesel ve ailesel olmayan) hiperkolesterolemik hastalarda diyete ek olarak yükselmiş toplam-K’nın. (LDL-K) ve Apo B’nin düşürülmesinde endikedir.

Homozigot Ailevi Hiperkolesterolemi (HoFH)

KOLEZ* bir statin ile birlikte verildiğinde HoFH’li hastalarda diğer lipid düşürücü tedavilere (örneğin LDL aferezis) ek olarak veya bu tedavilerin mevcut olmadığı durumlarda yükselmiş toplam-K ve LDL-K seviyelerinin düşürülmesinde endikedir.

Homozigot Sitosterolemi

KOLEZ , homozigot ailevi sitosterolemili hastalarda yükselmiş sitosterol ve kampesterol düzeylerinin düşürülmesinde endikedir.