KOLEZ 10 mg 28 tablet Nedir

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kolez nedir, Kolez ne için kullanılır, Kolez ne ilacı, Kolez neye yarar, Kolez ne işe yarar, Kolez neye iyi gelir, Kolez kullananlar, Kolez kullanımı, Kolez uygulama, Kolez etkileri, Kolez faydaları bilgilerini içerir.

2.KOLEZ nedir ve ne için kullanılır?

KOLEZ kanınızdaki toplam kolesterol seviyesini, kötü kolesterolü (LDL kolesterol) ve trigliseridler denilen maddeleri düşüren bir ilaçtır. KOLEZ ek olarak iyi kolesterol (HDL kolesterol) seviyesini yükseltir. Sadece diyet yaparak kolesterol seviyelerini kontrol altında tutamayan hastalar içindir. Bu ilacı kullanırken aynı zamanda kolesterol düşürücü bir diyete de devam etmelisiniz.

KOLEZ sindirim sisteminizden emilen kolesterolü azaltarak etkisini gösterir. KOLEZ kilo vermenizi sağlamaz.

KOLEZ, vücudunuzun kendi ürettiği kolesterolü azaltıcı statin denilen ilaçlara ek bir etki gösterir. KOLEZ beyaz renkli, oblong, düz. bir yüzü çentikli tabletlerdir. KOLEZ* 28 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

KOLEZ* aşağıdaki durumlarda diyete ek olarak kullanılır:

• Kanınızdaki kolesterol seviyesi yüksek olduğunda (primer hiperkolesterolemi [heterozigot ailesel veya ailesel olmayan])

• Sadece statinle kolesterol seviyeniz kontrol altına alınamadığında, statinlerle birlikte

- Tek başına KOLEZ, statin tedavisi size uygun olmadığında veya tolere edemediğinizde

• Kanınızdaki kolesterol seviyesini artıran kalıtımsal bir hastalığınız olduğunda (homozigot ailesel hiperkolesterolemi). Size aynı zamanda statin ve belki diğer bazı ilaçlar da reçete edilecektir.

• Kanınızdaki bitkisel sterol seviyesini artıran kalıtımsal bir hastalığınız varsa (homozigot sitosterolemi veya fitosterolemi diye de bilinir).