KLOVIREKS-L 250 mg 1 flakon Uyarılar

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Klovireks uyarılar, Klovireks zararları, Klovireks önlemler, Klovireks riskler, Klovireks yan etkisi, Klovireks alerji, Klovireks alkol, Klovireks hamileler, Klovireks emzirme, Klovireks araç kullanımı, Klovireks fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yaşlı hastalar ve böbrek bozukluğu olan hastalarda kullanım

Tüm hastalar özellikle aktif lezyonları mevcut olduğunda, potansiyel olarak virüs bulaştırmalarının önlenmesi konusunda uyarılmalıdır.

Yüksek dozlarda (herpes ensefalitinde olduğu gibi) KLOVIREKS-L uygulanan hastalarda, özellikle dehidrate olanlarda ya da herhangi bir böbrek bozukluğu bulunanlarda, böbrekfonksiyonlarına özel dikkat gösterilmelidir. KLOVIREKS-L hazırlandığında pH’ı yaklaşık 11olduğundan, ağızdan uygulanmamalıdır.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1.1 mmol (25.87 mg) sodyum ihtiva eder. Bu durum, kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Hastanın araç ve makine kullanma yeteneği değerlendirilirken, hastaların klinik durumu ve asiklovirin advers etki profili akılda bulundurulmalıdır. Asiklovirin araç kullanma performansıveya makine kullanma yeteneği üzerine etkisi hakkında herhangi bir çalışma yoktur.