KLIOGEST 28 tablet Nedir

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kliogest nedir, Kliogest ne için kullanılır, Kliogest ne ilacı, Kliogest neye yarar, Kliogest ne işe yarar, Kliogest neye iyi gelir, Kliogest kullananlar, Kliogest kullanımı, Kliogest uygulama, Kliogest etkileri, Kliogest faydaları bilgilerini içerir.

2.KLIOGEST nedir ve ne için kullanılır?

KLIOGEST, dişi cinsiyet hormonları olan östradiol ve noretisteron asetat içerir. Östradiol, kadınların yumurtalıklarında üretilen östradiol ile aynıdır ve doğal östrojen olarak sınıflandırılır. Noretisteron asetat, bir diğer önemli dişi cinsiyet hormonu olan progesteron ile benzer biçimde etki gösteren sentetik bir progestagendir.

KLIOGEST bir hormon replasman (yerine koyma) tedavisidir (HRT) ve;

• Östrojen eksiklik semptomlarını (yumurtalıklar tarafından üretilen dişi cinsiyet hormonunun eksikliğinden dolayı görülen sıcak basmaları, gece terlemeleri, vajinal kuruluk, vs.) azaltır veya ortadan kaldırır,

• Menopoz sonrası dönemde osteoporozun (kemiklerin incelmesi) önlenmesi için onaylı olan diğer tıbbi ürünleri alamayacak durumda iseniz ve eğer gelecekte kırık oluşma riskiniz yüksek ise KLIOGEST kullanılır.

65 yaş üzerindeki kadınların tedavisinde deneyimler sınırlıdır.

KLIOGEST takvimli ve çevrimli kutu içerisinde 28 film kaplı tablet şeklinde bulunur. Beyaz tabletlerin üzerine NOVO281 kazınmıştır.