KLIOGEST 28 tablet Dozu

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kliogest dozu, Kliogest dozaj, Kliogest doz aşımı, Kliogest uygulama, Kliogest kullanım şekli, Kliogest kullanımı, Kliogest kullanım süresi, Kliogest açmı tokmu, Kliogest nedir, Kliogest ne için kullanılır, Kliogest nasıl kullanılır, Kliogest faydaları, Kliogest etkileri, Kliogest günde kaç kez, Kliogest sabah mı akşam mı, Kliogest fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

KLIOGEST, uterusu yerinde olan kadınlar için tasarlanmış kesintisiz kombine hormon replasman tedavisi ürünüdür.

Pozoloji:

Her gün bir tablet, kesintisiz ve oral olarak tercihen günün aynı saatinde alınmalıdır.
Uygulama sıklığı ve süresi:

Postmenopozal semptomların tedavisinin başlatılması ve sürdürülmesi için en düşük etkin doz en kısa süre ile kullanılmalıdır (bakınız aynı zamanda bölüm 4.4).

Uygulama şekli:

HRT almayan ve amenoreli kadınlarda veya diğer kesintisiz kombine HRT ürününden transfer olan kadınlara KLIOGEST tedavisi uygun olan herhangi bir günde başlanabilir. Ancak, ardışık bir HRT ürününden KLIOGEST’e geçecek kadınlarda kanama epizodu bittikten sonra tedaviye başlanması önerilmektedir, örn. ardışık hormon replasman tedavisi ile yeni tedavi siklusunun başlatılmasının planlandığı gün.

Eğer hasta bir tablet almayı unutursa, unutulan tablet atılmalıdır. Bir dozun unutulması ara kanama ve lekelenme ihtimalini artırabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Östrojenler sıvı tutulmasına neden olabilirler ve bu nedenle kalp veya böbrek yetmezliği olan hastalar dikkatli bir şekilde gözlenmelidir. KLIOGEST’in etkin maddelerinin dolaşımdaki seviyelerinin artması beklendiğinden son dönem böbrek yetmezliği olan hastalar yakın takip edilmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Akut karaciğer hastalığı veya karaciğer fonksiyon testlerinin normale dönmesini engelleyen karaciğer hastalığı hikayesi durumunda kontrendikedir.

Karaciğer bozuklukları (örn. karaciğer adenomu) durumunda tedavi yakından takip edilmeli, sarılık veya karaciğer fonksiyonlarında bozulma ortaya çıkarsa tedavi durdurulmalıdır.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı kendini bulantı ve kusma ile belli edebilir. Tedavisi semptomatik olmalıdır.