KLIOGEST 28 tablet Kullanımı

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.KLIOGEST nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

KLIOGEST'i her zaman tam olarak doktorunuzun size bildirdiği şekilde kullanınız. Eğer emin değilseniz doktorunuz veya eczacınıza danışınız.

KLIOGEST ile tedaviye herhangi bir uygun günde başlayabilirsiniz. Ancak sıralı bir hormon replasman tedavisi ürününden geçiş yapıyorsanız, tedaviye kanamanız sonlandıktan hemen sonra başlamalısınız.

Hergün günün aynı saatinde bir tablet alınız. Tabletleri hergün ara vermeden alınız. Takvimli ve çevrimli kutudaki 28 tabletin hepsi bittikten sonra, tedaviye yeni bir takvimli ve çevrimli kutu ile devam ediniz.

Menopozal semptomları tedavi ederken semptom tedavisini gösteren etkin en küçük doz en kısa süre ile kullanılmalıdır. Tedaviye ancak ciddi semptomların hafiflemesi olarak görülen yararın riskten daha fazla olduğu durumlarda devam etmelisiniz.

Uygulama yolu ve metodu

KLIOGEST'i ağızdan alınız.

Tabletleri yeterli miktarda sıvı (örn. bir bardak su) ile birlikte alınız.

KLIOGEST'in kullanımı için bu Kullanma Talimatı'nın sonunda verilen "KLIOGEST 2 mg/1 mg Film Kaplı Tablet'in Kullanımı" bölümüne bakınız.

Değişik yaş grupları

Yaşlılarda kullanımı

65 yaş üzerindeki kadınların tedavisinde deneyimler sınırlıdır.

Özel kullanım durumları

Östrojenler sıvı tutulmasına neden olabilirler ve bu nedenle kalp veya böbrek yetmezliği olan hastalar dikkatli bir şekilde gözlenmelidir. KLIOGEST'in etkin maddelerinin dolaşımdaki seviyelerinin artması beklendiğinden son dönem böbrek yetmezliği olan hastalar yakın takip edilmelidir.

Karaciğer yetmezliği:

Akut karaciğer hastalığı veya karaciğer fonksiyon testlerinin normale dönmesini engelleyen karaciğer hastalığı hikayesi durumunda kontrendikedir.

Karaciğer bozuklukları (örn. karaciğer adenomu) durumunda tedavi yakından takip edilmeli, sarılık veya karaciğer fonksiyonlarında bozulma ortaya çıkarsa tedavi durdurulmalıdır.

Eğer KLIOGEST'in etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.

Kullanmanız gerekenden daha fazla KLIOGEST kullanırsanız

Aşırı dozda KLIOGEST, bulantı ve kusma yapabilir.

KLlOGEST'den kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

KLIOGEST'i kullanmayı unuttuysanız

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

Bir gün bir tablet almayı almayı unutursanız, tableti atınız ve tedaviye her zamanki gibi devam ediniz. Bir dozun unutulması, ara kanama ve lekelenme ihtimalini arttırabilir.

KLIOGEST ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Doktorunuza danışmadan KLIOGEST kullanımını durdurmayınız. Doktorunuz size tedaviyi durdurmanızın etkilerini ve diğer olasılıkları açıklayacaktır.